Φάρμακα Chevi-tren - Chevita

 1. Το Chevi-tren (Σεβι-τρεν) είναι παρασιτοκτόνο - εντομοκτόνο με παρατεταμένη δράση και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των εκτοπαρασίτων στα πουλιά.

  Οδηγίες χρήσης του Chevi-tren

  Chevi-tren_i.jpg
  Αποτελεσματικό ενάντια, στα τσιμπούρια, τους ψύλλους, τις ψείρες, καθώς και στα κουνούπια, στις μύγες, και άλλα έντομα. Επίσης, αποτελεσματικό έναντι του κόκκινου ακάρεως των πουλερικά.

  Το Chevi-tren έχει μακρά δράση, άνω των 8 εβδομάδων, είναι καλά ανεκτό από τα περιστέρια ακόμη και όταν γίνεται εμβάπτιση (βύθιση του σώματος στο διάλυμα) του πτηνού.

  Ενδείξεις και δοσολογία

  Προληπτική εφαρμογή Chevi-tren (ψεκασμός των πτηνών).
  • Διάλυμα 60 ml (3 καπάκια μεζούρες) ανά 2 λίτρα νερού.
  • Κατά τη διάρκεια καλοκαιριού, μία φορά, κάθε 2 μήνες.
  Σε προσβολή από εξωπαράσιτα.
  • Διάλυμα 60 ml (3 καπάκια μεζούρες) ανά 2 λίτρα νερού.
  Διαλύουμε 60 ml Chevi-tren (3 δοσομετρικά καπάκια) σε 2 λίτρα νερό. Ψεκάζουμε τον περιστερώνα και όλα τα σκεύη με το διάλυμα που φτιάξαμε, πολύ καλά, σε σημείο που να φαίνονται σταγόνες στις επιφάνειες.

  Τα περιστέρια μπορούμε να τα βουτήξουμε μέσα στο διάλυμα Chevi-tren που έχουμε φτιάξει για 1 λεπτό από το λαιμό και κάτω. Το κεφάλι και τον λαιμό μπορούμε να τα βρέξουμε από το διάλυμα με μια βούρτσα.

  Δράση και τρόπος χορήγησης

  Τα παράσιτα που έρχονται σε επαφή με το διάλυμα Chevi-tren φονεύονται αμέσως. Τα παράσιτα που είναι κρυμμένα στις σχισμές του περιστερώνα φονεύονται περίπου μετά από 1 εβδομάδα εξαιτίας της έλλειψης τροφής. Μετά από ένα ψεκασμό με Chevitren ο περιστερώνας απαλλάσσεται από μύγες για 2 μήνες περίπου.

  Το Chevitren είναι ακίνδυνο για ανθρώπους και ζώα. Ακόμη και νεαρά περιστέρια μπορούν να παραμείνουν στη φωλιά όταν ψεκάζουμε με Chevitren. Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε τα δοχεία της τροφής και του νερού.

  Για να διατηρηθούν οι φωλιές χωρίς παράσιτα, πρέπει να τις πλύνετε με διάλυμα Chevitren πριν αφεθούν εκεί τα αυγά.

  Σύνθεση: 2-Chlor-1- (2, 4, 5-trichlorphenyl) - vinyl - dimethyl - phosphat 3000 mg.

  Συσκευασία: Φιαλίδια των 300 ml με καπάκι μεζούρα.

  Επάρκεια: 1 φιάλη (300 ml) είναι αρκεί για την παρασκευή 10 λίτρα διαλύματος.

  Σχετικές Συζητήσεις
  Χρησιμοποιήστε το φόρουμ συζητήσεων των φαρμάκων αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια στη χρήση του Chevi-tren.

  Μοιραστείτε

  Ετικέτες Αρθρου

  Ετικέτες:
  Like από eva vrs, vas.m, CLIT αλλά και άλλους 4.

Πρόσφατες Κριτικές

 1. gianniskilkis
  5/5,
  "Κατατοπιστικό"
  Υπέρ - Το είχα χρησιμοποιήσει με πολύ καλά αποτελέσματα.
  Πολύ καλό προϊόν, με σίγουρο αποτέλεσμα .

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
 1. Nontas
  Σε 1 λίτρο χλιαρό νερό με 30 ml chevitren έκανα εμβάπτιση τα πουλιά, τους κρατούσα το κεφάλι απ' έξω και μετά στέγνωμα με χαρτί κουζίνας και στον ήλιο (όχι με μανταλάκια :) σε κλουβιά). Μετά το αρχικό σοκ, είναι μια χαρά. Επίσης, ψέκασμα με την ίδια αναλογία στην κλούβα/κλουβιά και πλύσιμο των ταϊστρών κλπ. Είναι ακίνδυνο και το συνιστώ. Τα παραπάνω έγιναν προληπτικά και θα τα επαναλάβω σε 2 μήνες περίπου.
   Stavros likes this.
 2. georgels
  Ψεκάζουμε Chevi-tren μαζί με τα πουλιά μέσα; Και πάνω στα πουλιά ψεκάζω άφοβα ή πρέπει να τα πιάσω στο χέρι να ψεκάσω κάτω από φτερούγες για να μην πάει σε μάτια μύτη κτλ; (Θα βγάλω ποτίστρες ταΐστρες).
  1. Stavros
   Ψεκάζεις παντού. Θα σου πρότεινα μόνο να απομακρύνεις τα σκευη τροφής και νερού, για να μην έρθουν σε επαφή με την υγρασία του διαλύματος.
  2. misalouris
   Ακόμη και τα πουλιά, αλλά ησυχάζεις για πολύ καιρό.

   georgels να το δοκιμάσεις.
 3. georgels
  60ml για 2 λίτρα νερό
  Χ ml για 250ml νερό;

  Λογικά θα μπορώ να διαλύσω μικρότερη ποσότητα chevitren σε μικρότερη ποσότητα νερού.
  1. Φοίβος
   Σαφώς, αλλά στην εξίσωση για να μην μπερδευτεί κάποιος που το διαβάζει, καλύτερα να βάλεις 2.000 ml αντί για 2 λίτρα ώστε να είναι ίδιες όλες οι μονάδες μέτρησης.
Φόρτωση...