Φάρμακα Baytril 0,5% - Bayer

 1. PetBirds
  To Baytril 0,5% (Μπαϊτριλ) είναι αντιβακτηριακό ευρέος φάσματος για τη θεραπεία λοιμωδών νόσων, για χορήγηση με το πόσιμο νερό στα πτηνά. Περιέχει εντροφλοξασίνη. Ακολουθούν οι οδηγίες χρήσης του φαρμάκου.

  Οδηγίες χρήσης του Baytril στα πτηνά

  baytril_0_5_oral_.png
  Το Baytril 0,5% πόσιμο διάλυμα περιέχει την εντροφλοξασίνη, που είναι ευρέως φάσματος αντιμικροβιακό, και συνιστάται για τη θεραπεία των λοιμωδών νόσων των πτηνών, όπως επίσης και των μεικτών λοιμώξεων και δευτερογενών λοιμώξεων που επιπλέκουν ιογενείς νόσους και που προκαλούνται από ευαίσθητα στην εντροφλοξασίνη μυκοπλάσματα, Gram θετικά και αρνητικά βακτήρια όπως: Haemophilus paragallinarurum, Pasteurella spp., E coli, Salmonella spp, Mycoplasma spp, Klebsiella spp, Staphylococcus spp και Erysipelothrix rhusiopathiae.

  Έτσι το Baytril 0,5% πόσιμο διάλυμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα πτηνά για την αντιμετώπιση των Μυκοπλασμώσεων, της Χρόνιας Αναπνευστικής Νόσου, της Κολοβακτηριδίασης, της Παστερέλλωσης, της Λοιμώδους Κόρυζας, των Σαλμονελλώσεων και των Σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων.

  Αντενδείξεις

  • Να μη χορηγείται σε ωοπαραγωγές όρνιθες των οποίων τα αβγά προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

  Ανεπιθύμητες Ενέργειες

  • Καμία

  Είδη ζώων τα οποία προορίζεται

  • Πτηνά

  Δοσολογία - Χορήγηση

  • Χορήγηση: Με το πόσιμο νερό

  Δοσολογία και Διάρκεια Θεραπείας

  Η γενική δοσολογία για τη θεραπεία, για όλες τις ενδείξεις, σε όλες τις κατηγορίες των πτηνών, είναι 10 mg εντροφλοξασίνης ανά kg σωματικού βάρους.

  Η σχετική κατανάλωση πόσιμου νερού από τα πτηνά διαφέρει σημαντικά και εξαρτάται από την ηλικία τους και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Στα νεαρά πτηνά, ηλικίας έως 4 εβδομάδων, γενικά δόση 50 ppm είναι επαρκής.

  Στα πτηνά μεγαλύτερης ηλικίας, που καταναλώνουν λιγότερο πόσιμο νερό, σε σύγκριση με το σωματικό τους βάρος, η συγκέντρωση στο πόσιμο νερό θα πρέπει να διορθωθεί σε σχέση με το σωματικό του βάρος και την ποσότητα του νερού που καταναλώνουν.

  Για να επιτευχθεί συγκέντρωση 50 ppm στο πόσιμο νερό, αναμειγνύονται 10 ml Baytril 0,5% πόσιμο διάλυμα με 1 λίτρο πόσιμου νερού.

  Η θεραπεία χορηγείται η για 3 συνεχόμενες ημέρες. Σε περίπτωση σαλμονέλλωσης, μικτών λοιμώξεων και χρόνιων λοιμώξεων η θεραπεία χορηγείται για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

  Χρόνος αναμονής
  Κρέας 3 ημέρες

  Φύλαξη

  Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μακριά από το φως

  Σύνθεση
  1ml διαλύματος Baytril 0,5% πόσιμο διάλυμα περιέχει 5 mg εντροφλοξασίνης.

  Συσκευασία

  Φιαλίδιο των 50 και 100 ml

  Σχετικές συζητήσεις
  Forums Ασθενειών των Πουλιών
  Από PetBirds, 25 Ιουν 2007 | Ενημερώθηκε: 25 Ιουν 2007 | |
  Άρεσε στους eva vrs και alligator.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
Φόρτωση...