Φάρμακα Baycox 2.5% - Bayer

 1. PetBirds
  Το Baycox θέτει νέα πρότυπα στη θεραπεία της κοκκιδίωσης των πτηνών. Το Baycox δεν χρησιμοποιείται μόνο κατά την εκδήλωση των συμπτωμάτων αλλά και ως φάρμακο για την πρόληψη. Ακολουθούν οι οδηγίες χρήσης του φαρμάκου.

  Baycox 2.5% για τη θεραπεία της κοκκιδίωσης

  baycox_packs.png
  Η κοκκιδίωση είναι μια σοβαρή ασθένεια των πτηνών. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πρόληψης της ασθένειας, όπως ο εμβολιασμός, η σωστή διαχείριση του σμήνους και διάφορες στρατηγικές χορήγησης αγωγών με αντικοκκιδιακά φάρμακα.

  Ωστόσο, οι εστίες της μετάδοσης της κοκκιδίωσης εξακολουθούν να υπάρχουν, με αποτέλεσμα την ανάγκη για ένα αποτελεσματικό προϊόν για τη αντιμετώπιση τους.

  Το Baycox θέτει νέα πρότυπα στη θεραπεία της κοκκιδίωσης των πτηνών. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετικά αποτελεσματικό θεραπευτικό παράγοντα, όπως:
  • είναι αποτελεσματικό ενάντια σε όλα τα σημαντικά είδη Eimeria που προσβάλουν τα πτηνά.
  • ελέγχει όλα τα στάδια της ενδοκυτταρικής ανάπτυξης των κοκκιδίων.
  • δεν προκαλεί ανοσία.
  • είναι φάρμακο ταχείας δράσης.
  • είναι συμβατό με τα περισσότερα διατροφικά συμπληρώματα και φάρμακα.
  • δεν μειώνει την πρόσληψη τροφής και νερού.
  • δεν μειώνει το ρυθμό ανάπτυξης και το μεταβολισμό, των τροφών.
  • χρειάζεται μικρότερη διάρκεια θεραπείας (δύο ημέρες) και μπορεί να χορηγηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ασθένειας, ακόμη και σε προχωρημένο στάδιο.
  Το Baycox δεν χρησιμοποιείται μόνο κατά την εκδήλωση των κλινικών συμπτωμάτων της κοκκιδίωσης, αλλά και ως φάρμακο για την πρόληψη της εμφάνισης υποκλινικής μορφής κοκκιδίασης, ως θεραπεία μετά τον εμβολιασμό και τέλος, ως αποκλειστική θεραπεία.

  Baycox® 2,5% (Toltrazuril)

  Εξαιρετικά δραστικό υδατοδιαλυτό σκεύασμα, που αναπτύχθηκε από την Bayer.

  Ανοχή

  • Έχει υψηλή ανοχή όσον αφορά την ασφάλεια των ζώων.
  • Υπερδοσολογία διπλάσια στις γαλοπούλες και έως τετραπλάσια στα κοτόπουλα είναι ανεκτή χωρίς προβλήματα.
  • Το Baycox είναι συμβατό με όλα τα πρόσθετα ζωοτροφών και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως στην παραγωγή πουλερικών.

  Αποτελεσματικότητα

  • Το Baycox δρα ενάντια σε όλα τα είδη Eimeria που προσβάλλουν τα πτηνά. Δεν δημιουργεί προβλήματα ανάπτυξης ανοσίας στο φάρμακο.
  • Μοναδικός τρόπος δράσης σε όλα τα στάδια ενδοκυτταρικής ανάπτυξη των κοκκιδίων που οδηγεί πιο γρήγορα στον έλεγχο του παρασίτου.

  Ευκολία στη χρήση

  • Πόσιμο διάλυμα που χορηγείται μόνο για δύο ημέρες.
  • Χορηγείται μέσω του νερού.

  Έλεγχος της Κοκκιδίωσης

  Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος το καθιστούν κατάλληλο για:
  • Θεραπευτική χρήση.
  • Προγράμματα πρόληψης της ασθένειας.
  Σχετικά Θέματα
  Πoια είναι η δοσολογία του Baycox;

  Σχετικές Συζητήσεις
  Forums Ασθενειών των Πουλιών

  Official Website: Baycox ® 2.5% in Poultry
  Από PetBirds, 11 Φεβ 2015 | Ενημερώθηκε: 17 Φεβ 2016 | | |

  Μοιραστείτε

  Ετικέτες Αρθρου

  Άρεσε στους eva vrs, Georgina και maria p.

Πρόσφατες Κριτικές

 1. misalouris
  5/5,
  "Πολύτιμο"
  Υπέρ - Υπερπολύτιμο για τα κοκκίδια φάρμακο.
  Κατά - Μερικές ενστάσεις για το αν καλύπτει τα ωδικά πτηνά.
  Υπερπολύτιμο για τα κοκκίδια φάρμακο με "μερικές" ενστάσεις για το αν καλύπτει τα ωδικά πτηνά.
  Stavros likes this.
  1. PetBirds
   Γιάννη, θέσε το θέμα στα σχόλια να το συζητήσουμε αν θες.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
 1. jk21
  Για το συγκεκριμένο φάρμακο ο Kιουτιλ στη σελ. 890 δίνει δοσολογία για καναρινιά και passerines (pdf) ευρύτερα και πιο συγκεκριμένα για την δραστική του ουσία toltrazuril.

  Προορίζεται για κοκκίδια με έρευνα όμως της εταιρίας πάνω στα isospora eimeria που δε συναντώνται στις passerines που μας απασχολούν και στις οποίες υπάρχουν τα isospora lacazei και τα isospora serini (atoxoplasma). Δεν ξέρω την πηγή της δοσολογίας του Κιουτιλ αλλά για να υπάρχει δημοσία σίγουρα υπάρχει κάποια ερεύνα και σε passerines από φορείς που αναφέρω πιο κάτω ποιο πιθανόν είναι σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Κάθε φαρμακευτική που βγάζει φάρμακα για πτηνά και είναι ελεγχόμενη από κρατικές υπηρεσίες για την σύσταση της, κάνει τις έρευνες της πάνω σε πτηνά που προορίζονται για διατροφή του ανθρώπου. Πως λοιπόν οι γιατροί συστήνουν φάρμακα για κότες κλπ. σε μικρότερα πουλιά. Γιατί απλά άλλοι φορείς και όχι απαραίτητα οι εταιρίες παράγωγης, όπως πανεπιστήμια, κτηνιατρικοί σύλλογοι κλπ., έχουν πειραματιστεί (με σοβαρό τρόπο και στοιχεία) πάνω σε πτηνά συντροφιάς και έχουν βγει και δημοσιευτεί στοιχεία για passerines, για psittacines και αλλες οικογένειες πουλιών συντροφιάς (αυτές είναι οι πιο γνωστές) σε σοβαρά κτηνιατρικά εγχειρίδια, διαδικτυακά και μη .Κάποιες φορές τα φάρμακα μάλιστα είναι προέλευσης από χρήση κυρίως ανθρώπινη πχ το πιο έγκυρο φάρμακο δοξυκυκλινης που προτείνεται για ορνιθωση είναι ανθρώπινο και πάμφθηνο.

  Οι εταιρείες που προορίζουν τα φάρμακα τους για μικρά πτηνά συντροφιάς κάποιες φορές ούτε καν αναφέρουν την περιεκτικότητα σε δραστική ουσία και για μένα αυτό είναι το πιο αναξιόπιστο, εκτός αν παρέχουν σε κάθε πτηνίατρο τα στοιχεία αυτά, κάτι που δεν ξέρω .Τα φάρμακα αυτά συχνά είναι ουσίες που δεν έχουν πια σημαντική δράση στα παραγωγικά ζώα και ένας πτηνίατρος σε σοβαρές περιπτώσεις δύσκολα θα σύστηνε σαν ουσίες, ενώ εχω δει και ουσίες που για λόγους τοξικότητας απαγορεύονται για χρήση στα ζώα που τρώμε (στα άλλα προφανώς δεν ενδιαφέρει και πολύ τα κράτη).

  Συχνά τέτοιες εταιρείες μπλέκουν και στο ίδιο φάρμακο αρκετές ουσίες σε δοσολογίες που εκείνες νομίζουν σωστές που συχνά σε αναζήτηση μου, δεν βρήκα κάτι επίσημο που να εγγυάται συνδυασμό και δοσολογίες τέτοιες.

  Συμπέρασμα; Tο ότι κάποιο φάρμακο προορίζεται για καναρίνια και μικρά πουλιά, δεν το καθιστά το πιο αξιόπιστο για το είδος, ούτε φάρμακα για κότες είναι πάντα κατάλληλα για πτηνά συντροφιάς, τουλάχιστον σε δοσολογίες προοριζόμενες στο νερό για εκείνες που κάποιος θα έλεγε ότι αφού πίνουν αντίστοιχα λιγότερο νερό τα μικρά πουλιά, παίρνουν αντίστοιχο φάρμακο. Κάθε κατηγορία ασθένειας και κάθε κατηγορία πτηνών πχ passerines, περιστεροειδη, παπαγαλοειδη κλπ. έχουν δικές τους δόσεις βάσει ερευνών.
  1. Stavros
   Έτσι είναι όντως και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα παράπονο και των κλινικών γιατρών που ασχολούνται με τα πτηνά συντροφιάς. Υπάρχει σχετική αναφορά στο άρθρο για τα συμπληρώματα στα πτηνά συντροφιάς.
   Αυτά τα στοιχεία είναι καλό να δημοσιεύονται για να σταματήσει να υπάρχει η καχυποψία που υπάρχει στο κατά πόσο τα φάρμακα που προορίζονται για παραγωγικά πτηνά μπορούν να είναι αποτελεσματικά σε πτηνά συντροφιάς.
   Όντως αυτό καταντά κάποιες φορές μέχρι και ενοχλητικό. Στα περισσότερα σκευάσματα γνωρίζουμε μόνο τη δοσολογία, διατυπωμένη μάλιστα με όχι και πολύ σαφή τρόπο.

   Τώρα, σχετικά με την ένσταση του Γιάννη, νομίζω ότι το θέμα δεν βρίσκεται ακριβώς στα φάρμακα που προορίζονται για παραγωγικά πτηνά και όχι για πτηνά συντροφιάς, αλλά στη δραστική ουσία που είναι αποτελεσματική στα στελέχη του μικροβίου που προκαλεί την ασθένεια σε έναν οργανισμό.

   Όσον αφορά στα κοκκίδια που προσβάλλουν περισσότερο τα πτηνά συντροφιάς, είναι όντως τα κοκκίδια του γένους isospora, όπως ανέφερε και ο Δημήτρης, τα οποία νομίζω ότι είναι ευαίσθητα στις δραστικές ουσίες Σουλφαμεθοξαζόλη και Τριμεθοπρίμη που ακόμη και αν δεν μπορούν να βρεθούν σε φάρμακα που προορίζονται για πτηνά συντροφιάς, μπορούμε να τα βρούμε στο bactrimel ή cotrim που μπορούν να δοθούν στα πουλιά αφού προσαρμοσθεί κατάλληλα η δοσολογία.
  2. jk21
   Τα κοκκίδια είναι ευαίσθητα μόνο στα είδη σουλφοναμιδων που συνήθως συνδυάζονται με τριμεθοπριμη που είναι καθαρά αντιβιοτική και όχι κοκκιδιοστατικη ουσία και έχει προστεθεί στις σουλφοναμιδες για να τις κάνει πιο δραστική αντιβιοτικά, αφού από τότε που πρωτοεμφανισθήκανε από μόνες τους έχουν πια ελάχιστη δράση ως αντιβιώσεις.

   Σε πιθανές δευτερογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, όταν ήδη υπάρχουν κοκκίδια, τότε η τριμεθοπριμη ή κάποια άλλη αντιβίωση συνεργατικά χτυπά τις λοιμώξεις αυτές. Λοιμώξεις που είναι συνήθεις όταν το ανοσοποιητικό είναι πεσμένο από τα κοκκίδια.

   Η πιο ισχυρή σουλφοναμιδη με έρευνες για τα κοκκίδια είναι η σουλφαχλωρπυριδαζινη του cosumix και του esb3. Ενώ είναι και τα δυο της ίδιας εταιρείας, στο πρώτο δεν αναφέρονται τα κοκκίδια στο φάσμα δράσης, γιατί η προτεινομένη δοσολογία δεν είναι αρκετή για αυτά αλλά για μικρόβια. Αν δοθεί σε πιο ισχυρή δόση, αυξάνεται και η τριμεθοπριμη ... κάτι που τουλάχιστον για προληπτική χρηστή καθιστά τη χρηστή cosumix έγκλημα.

   Από κει και πέρα υπάρχει και η σουλφαμεθοξαζολη που αναφέρθηκε αλλά και η σουλφαδιμεθοξινη νομίζω. Πάντως εμπειρικά και το baycox είναι δραστικά στα κοκκίδια των passerines. Ανάλογα την περίπτωση, πότε πιάνει αυτό καλύτερα ποτέ το esb3. Εκεί που δείχνει πιο αδύναμο είναι σε περιπτώσεις πιθανού atoxoplasma (επειδή δίνει και φλεγμονή ορατή στο συκώτι εκτός από πρησμένα έντερα, αν και αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα και από βακτήριο) όπου το esb3 ή το cosumix σε κατάλληλη δόση δείχνει δραστικότερο.
  3. Stavros
   Επομένως, συμπερασματικά προκύπτει αυτό από τη συζήτηση.

 2. misalouris
  Κατά καιρούς σε συζητήσεις μεταξύ εκροφέων πουλιών μπαίνει το θέμα αν και κατά πόσο μπορεί ένα φάρμακο που παρασκευάζεται για εφαρμογή στα ορνιθόμορφα πουλιά καλύπτει και τα ωδικά. Προσωπικά το χρησιμοποιώ όταν υπάρχει ανάγκη αλλά οι ενστάσεις μου παραμένουν.

  Ποια είναι η γνώμη σας;
 3. vag21
  Μεγάλο θέμα για συζήτηση...

  Αλήθεια, κάποιος που έχει καρδερίνες χρειάζεται να το έχει κρυμμένο σε ένα ντουλάπι;
  1. Paianas
Φόρτωση...