Φάρμακα Amoxicure - Oropharma

 1. PetBirds
  Το Amoxicure ενδείκνυται για τη θεραπεία μικροβιακών λοιμώξεων του γαστρεντερικού και αναπνευστικού συστήματος των πουλιών, από μικροοργανισμούς ευαίσθητους στην αμοξυκιλλίνη, όπως ο στρεπτόκοκκος.

  Οδηγίες χρήσης του Amoxicure

  Amoxicure_.jpg
  Υψηλή αποτελεσματικότητα ενάντια στα: staphylococcus, streptococcus, enterococcus (π.χ λοιμώξεις της ταχείας από Enterococcus faecalis). Δράση ευρέως φάσματος.

  Σύνθεση

  Amoxicillin 30 % w/w (as Amoxicillin Trihydrate Ph. Eur.).

  Αντενδείξεις

  Περιστέρια με υπερευαισθησία στην πενικιλίνη δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε θεραπεία με Amoxicure.

  Παρενέργειες

  Η αμοξυκιλλίνη είναι πενικιλίνη και μπορεί να προκαλέσει υπερευαισθησία (αλλεργία) κατά την ένεση, εισπνοή, απορρόφηση, ή δερματική επαφή. Η υπερευαισθησία στην πενικιλίνη μπορεί να οδηγήσει σε αλληλεπιδράσεις με την κεφαλοσπορίνη και αντίστροφα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να είναι σοβαρές.
  • Να μη χρησιμοποιείτε το προϊόν εάν έχετε ευαισθησία ή σας έχει γίνει σύσταση να μη χρησιμοποιείται τέτοιου είδους παρασκευάσματα.
  • Να χρησιμοποιείτε το προϊόν με μεγάλη προσοχή για την αποφυγή της έκθεσης σας σε αυτό, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.
  • Αν αναπτύξετε συμπτώματα που οφείλονται στην επαφή σας με το προϊόν όπως δερματικά εξανθήματα, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή και να δείξετε στον γιατρό αυτήν την "προειδοποίηση". Το πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, των ματιών ή δυσκολία στην αναπνοή, είναι πιο σοβαρά συμπτώματα και χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη.
  • Να φοράτε ειδική μάσκα όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν.
  • Να φοράτε αδιάβροχα γάντια μιας χρήσεως όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν ή το πόσιμο νερό που το περιέχει.
  • Σε περίπτωση που καταπωθεί κατά λάθος, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε στο γιατρό την ετικέτα του προϊόντος ή τη συσκευασία του.

  Είδη ζώων

  Σε περιστέρια που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

  Δοσολογία και Χορήγηση

  Διαλύστε ποσότητα 5g Amoxicure σε ένα λίτρο πόσιμου νερού (ημερήσια ποσότητα για 20 περιστέρια). Το διάλυμα αυτό περιέχει 1.5 mg/ml Amoxicillin και παρέχει δόση φαρμάκου 150 mg/κιλό βάρους σώματος.

  Κατά τη διάρκεια της θεραπείας τα περιστέρια δεν θα πρέπει να πίνουν νερό από άλλες πηγές. Να ανανεώνετε το διάλυμα του Amoxicure κάθε 12 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί συνήθως πέντε ημέρες. Σε περιπτώσεις σοβαρών λοιμώξεων η θεραπεία θα πρέπει να παρατείνεται.

  Γενικές Προφυλάξεις

  • Οι βρύσες και τα σκεύη θα πρέπει να αποστειρώνονται για την αποφυγή διασποράς της μόλυνσης.
  • Το φαρμακευτικό διάλυμα (πόσιμο νερό) δεν θα πρέπει να παρασκευάζεται της και να φυλάσσεται σε μεταλλικά σκεύη.
  • Το νερό που δεν καταναλώνεται σε διάστημα 12 ωρών θα πρέπει να απομακρύνεται.
  • Να μη χρησιμοποιούνται τα περιττώματα των υπό θεραπεία ζώων για τη λίπανση καλλιεργειών.
  • Φυλάσσεται το προϊόν μακριά από τα παιδιά.
  Αδειάστε το αχρησιμοποίητο νερό επάνω στα περιττώματα των περιστεριών.

  Το Amoxicure περιέχει σκόνη AMOXICILLIN σε δοχείο των 120g.

  Σχετικές Συζητήσεις

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
Φόρτωση...