Φωλιές εξωτικών πουλιών και υλικά επίστρωσης

Φωλιές για εξωτικά πουλιάΓια παράδειγμα, τα ζεμπράκια μπορούν να φωλιάσουν στις απλές πλαστικές εσωτερικές φωλιές, αλλά αν παραγεμίσουν την φωλιά με το κατάλληλο υλικό, είναι σίγουρο ότι θα οι νεοσσοί θα βρεθούν σύντομα εκτός φωλιάς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έτσι οι καταλληλότερες φωλιές για ζεμπράκια είναι οι εσωτερικές καλαθωτές που μοιάζουν με μικρή πλεχτή σπηλιά, κάποιοι όμως αναφέρουν ότι δεν είναι και τόσο πρακτικές όσον αφορά την υγιεινή και την καθαριότητά τους.

Διαβάστε επίσης μία συζήτηση στο φόρουμ που αφορά στην επιλογή κατάλληλης φωλιάς για ζεμπράκια.

Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξωτερικές ξύλινες τετράγωνες ή παραλληλόγραμμες φωλίτσες με στρογγυλή ή τετράγωνη είσοδο, με πατήθρα ή χωρίς και με καπάκι για τον καλύτερο έλεγχο της αναπαραγωγικής διαδικασίας.

Ίδιες φωλίτσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλα είδη εξωτικών όπως οι κοινωνικοί σπίνοι, οι σπίνοι με μακριά ουρά και άλλα.

Τα gouldian προτιμούν τις εξωτερικές φωλιές κλειστού τύπου, τετραγωνισμένες ή παραλληλόγραμμες με μερικώς ανοιχτό μπροστινό άνοιγμα και κατά προτίμηση με έναν χώρο προφυλαγμένης εισόδου για να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια τα πουλιά.

Είναι γεγονός ότι μπορεί κανείς να βρει τέτοιου είδους φωλιές σε πολύ λίγα και επιλεγμένα καταστήματα. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο όμως διατίθεται μια αντιπροσωπευτική ποικιλία σε όλα τα είδη που αφορούν την αναπαραγωγή.

Δείτε μία συζήτηση που αφορά στις φωλιές των gouldian.
* Forum αναπαραγωγής εξωτικών πουλιών
Likes: maria p
Συντάκτης
PBCP
PBCP
PetBirds Community Project
Δημιουργία Περιεχομένου από την Κοινότητα του PetBirds, που αφορά στην εκτροφή και τη φροντίδα των πτηνών. Περισσότερα: Τι είναι το PetBirds Community Project.
Άρθρα

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
PBCP
Προβολές
1.422
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Αναπαραγωγή Πτηνών

Περισσότερα από PBCP

Μοιραστείτε το άρθρο

Top