Πως να τοποθετήσετε τις πατήθρες στο κλουβί

 1. mgerom
  Με ποια διάταξη να τοποθετούμε τις πατήθρες ώστε να αξιοποιούμε στο μέγιστο τον ωφέλιμο χώρο των κλουβιών αλλά και να διευκολύνουμε την κίνηση των πουλιών.

  Mε αφορμή σχετικής ερώτησης, θέλω να γράψω δυο λόγια που ίσως φανούν χρήσιμα στους νεότερους από τους φίλους του forum, (για τους παλαιότερους μπορεί να είναι αυτονόητα), για ένα θέμα που δίνουμε μικρή σημασία, όμως νομίζω ότι παίζει σπουδαίο ρόλο στην ποιότητα της ζωής των πουλιών μας.

  Προτεινόμενη διάταξη για τις πατήθρες στα κλουβιά

  Για πολύ μικρά κλουβιά
  διάταξη-πατήθρες-μικρά-κλουβιά.png
  Για μεσαίου μεγέθους κλουβιά
  πατήθρες-μεσαία-κλουβιά.png
  Για μεγάλα κλουβιά
  πατήθρες-μεγάλα-κλουβιά.png
  Για μεγάλα κλουβιά και ζευγαρώστρες

  πατήθρες_ζευγαρώστρες_.png
  Επειδή η βασική απαίτηση της τοποθέτησης είναι να δημιουργείται χώρος για να πετάει όσο γίνεται περισσότερο το πουλί, το μέγεθος του κλουβιού είναι ο ρυθμιστής.

  Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δίνουμε έτσι ώστε οι επάνω βέργες να είναι ακριβώς πάνω από τις κάτω (σχήμα 3) ή διαφορετικά στην διάταξη του σχήματος 4. Έτσι οι πατήθρες παραμένουν καθαρές χωρίς κουτσουλιές.

  Πρέπει να αναφέρω μια συμβουλή για τις ζευγαρώστρες. Προσέξτε οι υψηλότερα τοποθετημένες πατήθρες να έχουν αρκετό περιθώριο από την οροφή της ζευγαρώστρας ώστε να έρχεται με άνεση το αρσενικό σε "επαφή" με την κανάρα.

  ΠΡΟΣΟΧΗ στα μεγάλα κλουβιά, να βρίσκονται είτε όπως στο σχήμα 4, ακριβώς η μία κάτω από την άλλη ή έστω όπως στο σχήμα 3. Είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να μην λερώνονται οι κάτω βέργες από τις κουτσουλιές.

  Σχετικά θέματα
  Από mgerom, 8 Ιουν 2007 | Ενημερώθηκε: 27 Δεκ 2015 | |

  Σχετικά με τον Συντάκτη

  mgerom
  Ο mgerom είναι μέλος του PetBirds από τις 16 Απρ 2006. Έχει διατελέσει Advisor στα Forum Καναρινιών του PetBirds. Ασχολείται με καναρίνια χρώματος.

  Τα Άρθρα του mgerom.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
Φόρτωση...