Πως να τοποθετήσετε τις πατήθρες στο κλουβί

Με ποια διάταξη να τοποθετούμε τις πατήθρες ώστε να αξιοποιούμε στο μέγιστο τον ωφέλιμο χώρο των κλουβιών αλλά και να διευκολύνουμε την κίνηση των πουλιών.

Προτεινόμενη διάταξη για τις πατήθρες στα κλουβιά

Mε αφορμή σχετικής ερώτησης, θέλω να γράψω δυο λόγια που ίσως φανούν χρήσιμα στους νεότερους από τους φίλους του forum, (για τους παλαιότερους μπορεί να είναι αυτονόητα), για ένα θέμα που δίνουμε μικρή σημασία, όμως νομίζω ότι παίζει σπουδαίο ρόλο στην ποιότητα της ζωής των πουλιών μας.

Για πολύ μικρά κλουβιά
διάταξη-πατήθρες-μικρά-κλουβιά.png

Για μεσαίου μεγέθους κλουβιά
πατήθρες-μεσαία-κλουβιά.png

Για μεγάλα κλουβιά
πατήθρες-μεγάλα-κλουβιά.png

Για μεγάλα κλουβιά και ζευγαρώστρες
πατήθρες_ζευγαρώστρες_.png

Επειδή η βασική απαίτηση της τοποθέτησης είναι να δημιουργείται χώρος για να πετάει όσο γίνεται περισσότερο το πουλί, το μέγεθος του κλουβιού είναι ο ρυθμιστής.

Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δίνουμε έτσι ώστε οι επάνω βέργες να είναι ακριβώς πάνω από τις κάτω (σχήμα 3) ή διαφορετικά στην διάταξη του σχήματος 4. Έτσι οι πατήθρες παραμένουν καθαρές χωρίς κουτσουλιές.

Πρέπει να αναφέρω μια συμβουλή για τις ζευγαρώστρες. Προσέξτε οι υψηλότερα τοποθετημένες πατήθρες να έχουν αρκετό περιθώριο από την οροφή της ζευγαρώστρας ώστε να έρχεται με άνεση το αρσενικό σε "επαφή" με την κανάρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα μεγάλα κλουβιά, να βρίσκονται είτε όπως στο σχήμα 4, ακριβώς η μία κάτω από την άλλη ή έστω όπως στο σχήμα 3. Είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να μην λερώνονται οι κάτω βέργες από τις κουτσουλιές.

Σχολιασμός Άρθρου - Συζήτηση
Για παρατηρήσεις που αφορούν στο άρθρο ή για να συμπληρώσετε τις πληροφορίες του, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα σχόλια του άρθρου. Αν έχετε απορίες ή ερωτήσεις που αφορούν στην τοποθέτηση των πατήθρων στο κλουβί κάντε κλικ στο "Συζήτηση Άρθρου" που ακολουθεί.
Συντάκτης
mgerom
Ο mgerom είναι μέλος του PetBirds από τις 16 Απρ 2006. Έχει διατελέσει Advisor στα Forum Καναρινιών του PetBirds. Ασχολείται με καναρίνια χρώματος.

Τα Άρθρα του mgerom.

Σχόλια

Μάκη πολύ καλά τα σχέδια, έγραψες πάλι! Ο μόνος ενδοιασμός μου είναι μόνο για το σχέδιο 3 φίλε. Προσωπικά αποφεύγω να τις βάλω σε τέτοια διάταξη γιατί μου έχει τύχει αν τα πουλιά είναι στην ίδια πλευρά και το ένα πάνω το άλλο κάτω να "λερώνονται" τα ίδια και όχι οι πατήθρες.
 
mgerom είπε:
Προσέξτε οι υψηλότερα τοποθετημένες "Πατήθρες" να έχουν αρκετό περιθώρειο απο την οροφή της ζευγαρώστρας ώστε με άνεση το αρσενικό να έρχεται σε "επαφή" με την κανάρα.
Η συγκεκριμένη μέριμνα πρέπει να λαμβάνεται ακόμη και όταν έχουμε μόνο ένα πουλί σε μεγάλο κλουβί και αυτό γιατί η πτήση από τη μια πατήθρα στην άλλη απαιτεί ελλειπτική τροχιά.
 
Επειδή κάποια από τα παιδιά με ρώτησαν τι είναι όλες αυτές οι γραμμές, διευκρινίζω.

Οι γραμμές που ενώνουν τις τελείες (τις πατήθρες), είναι οι πιθανές πτήσεις των πουλιών. Αν οι πατήθρες είναι τοποθετημένες η μία κάτω από την άλλη, ακριβώς, κάπως δυσκολότερα λερώνονται.
 

Πληροφορίες

Συντάκτης
mgerom
Προβολές
15.651
Σχόλια
3
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Φροντίδα Πτηνών

Περισσότερα από mgerom

Μοιραστείτε το άρθρο