Παπαγάλος Σενεγάλης - Senegal parrot (Poicephalus senegalus)

Ο παπαγάλος Σενεγάλης (Poicephalus senegalus) ως κατοικίδιο.

Οι παπαγάλοι Σενεγάλης προέρχονται από τη Δυτική Αφρική, αλλά συναντάται και σε διάφορα πάρκα της Αθήνας. Το μέγεθος του είναι περίπου 23-25 εκατοστά και ο χρωματισμός του αποτελείται από περίπου 70% ανοιχτοπράσινο χρώμα, πορτοκαλί, μαύρο καφέ και κίτρινο. Τα μάτια τους έχουν χρώμα πορτοκαλί και ο εξωτερικός δακτύλιος μαύρο. Πρόκειται για αρκετά ανθεκτικά πουλιά μιας και αντέχουν σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος από όπου προέρχονται.

Teris.jpg
Πρέπει κατά προτίμηση να διατηρούνται σε ζευγάρια αλλά και ο μοναχισμός δεν είναι κάτι που τα απασχολεί ιδιαίτερα αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη ενασχόληση.

Παπαγάλος Σενεγάλης και Διατροφή

Η διατροφή των παπαγάλων Σενεγάλης αποτελείται από μείγμα σπόρων για μεγάλους παπαγάλους αλλά θα πρέπει να συμπληρώνεται με μικρές ποσότητες φρούτων, λαχανικών και μερικές πρωτεΐνες (γαλοπούλα, κοτόπουλο). Η ανάγκη για νερό είναι σημαντική μιας και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες υγρών σε σχέση με τον σωματότυπο τους.

Οι παπαγάλοι Σενεγάλης μπορούν εύκολα να εξημερωθούν και να αποκτήσουν οικειότητα με το νέο τους περιβάλλον, αλλά όπως συμβαίνει και με τους μεγάλους παπαγάλους, τα σφυρίγματα και γενικά ο θόρυβος είναι αναπόφευκτα. Η ικανότητα μίμησης είναι αρκετά καλή και μπορούνε να μάθουν αρκετές λέξεις.

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, στη φύση, τους αρέσει να κάνουν συνέχεια μπάνιο ή να βρέχονται από τη βροχή. Στην αιχμαλωσία και ιδίως σε εσωτερικό χώρο, πρέπει να κάνουν μπάνιο σχεδόν καθημερινά.

Η αναπαραγωγή των παπαγάλων Σενεγάλης

Για την αναπαραγωγή των παπαγάλων Σενεγάλης πρέπει το ζεύγος να είναι απομονωμένο και σε ήσυχο, υγρό και ζεστό μέρος. Προτιμούν να αναπαράγονται σε φυσικές φωλιές με επιφάνειες 25χ30 το ελάχιστο και ύψος 50 εκ. Για τη δημιουργία της φωλιάς πρέπει να τους παρέχουμε υλικό που αποτελείτε απο κλαδιά ιτιάς και τρυφερά κλαδιά από ακατέργαστο ξύλο οπωροφόρων δέντρων.

Γεννούν κατά μέσο όρο 3-4 αυγά και τα επωάζει μόνο το θηλυκό για 28 ημέρες. Οι νεοσσοί που θα γεννηθούν βγάζουν φτερά όταν γίνουν τουλάχιστον 2,5 μηνών και μετά από 2-3 εβδομάδες μπορούνε να γίνουν ανεξάρτητα από τους γονείς τους.

Ο παπαγάλος Σενεγάλης πρέπει να έχει στο κλουβί του αρκετά παιχνίδια για παπαγάλους κυρίως ξύλινα, λόγο του δυνατού τους ράμφους που ελάχιστα υλικά μπορούνε να αντισταθούν.

Ονοματολογία και Συστηματική Ταξινόμηση

Likes: Kalishi
Συντάκτης
inca1099
inca1099
Ο inca1099 είναι μέλος του PetBirds από τις 30 Ιουλ 2006. Έχει διατελέσει Συντονιστής συζητήσεων στα Forum των Παπαγάλων. Ασχολείται με Καναρίνια, Παπαγάλους και Ιθαγενή.

Τα Άρθρα του inca1099.

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
inca1099
Προβολές
4.073
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Είδη - Ράτσες Παπαγάλων

Περισσότερα από inca1099

Μοιραστείτε το άρθρο

Top