Παπαγάλοι Πάρακιτς (Parakeets)

  • Συντάκτης Stavros
  • Publish date
  • Ενημερώθηκε
Τα Πάρακιτς (Parakeets) είναι μια ονομασία που ομαδοποιεί διάφορα είδη παπαγάλων, τα οποία έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό την μακριά ουρά.

Τα είδη των Parakeets


Τα parakeets χωρίζονται συνήθως ανάλογα με την ήπειρο από την οποία προέρχονται. Υπάρχουν τα parakeets της Αυστραλίας, της Νότιας Αμερικής και της Ασίας. Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα lovebirds, τα είδη του γένους Neophema και τα parrotlets, περιλαμβάνονται στην ομάδα των parakeet.

Η κύρια τροφή για αυτά τα πουλιά είναι ένα ισορροπημένο μείγμα, το οποίο περιλαμβάνει μια ποσότητα από μεγάλους σπόρους, όπως ηλιόσπορους, κάρδαμο ή φαγόπυρο.

Αυστραλιανά Parakeets


Τα πουλιά που συνήθως ονομάζονται Parakeets στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστά ως Budgerigars ή Budgies στον υπόλοιπο κόσμο. Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα Parakeets και τα Budgies δεν είναι ίδια, η ταξινόμησή τους όμως είναι ακριβώς η ίδια. Ο πιο γνωστός και δημοφιλής εκπρόσωπος των μεγάλων αυστραλιανών parakeets είναι τα Cockatiel.

Τα είδη του γένους Loriini (lories) είναι και αυτά parakeets στα οποία αναφερόμαστε συνήθως με τον σύνθετο όρο Lorikeets.

Άλλα είδη είναι οι Rosellas, οι Kakariki, οι Princess-of-Wales parakeets, τα Barraband parakeets. Οι εκτροφείς αγαπούν αυτήν την ομάδα πτηνών για τους πολλούς διαφορετικούς τύπους και την τεράστια ποικιλία χρωμάτων τους.

Λίστα Αυστραλιανών Parakeets

Παπαγαλάκια Budgie (Budgerigar)
Παπαγάλοι Κοκατίλ - Cockatiel (Nymphicus hollandicus)
Παπαγάλοι Κακαρίκι (Cyanoramphus)
Princess parakeet - Queen Alexandra parakeet
Κόκκινη Ροζέλα - Crimson Rosella (Platycercus elegans)
Ανατολική Ροζέλα - Eastern rosella (Platycercus eximius)
Δυτική Ροζέλα - Western Rosella (Platycercus icterotis)
Παπαγάλος του Μπουρκ - Bourke's Parrots (Neopsephotus bourkii)
Lories - Lorikeets

Parakeets Νοτίου Αμερικής


Η πλειοψηφία των parakeets της Νότιας Αμερικής ανήκει στο γένος Aratinga, Pyrrhura και Brotogeris. Αυτά τα πουλιά δεν είναι τόσο πολύχρωμα όσα τα αυστραλιανά μεγάλα parakeets, εκτός από τις υπέροχα χρωματισμένες Sun conure και Queen of Bavaria conure.

Ο όρος Conure χρησιμοποιείται για μικρά έως μεσαίου μεγέθους parakeets των γενών Aratinga, Pyrrhura και μερικά άλλα γένη της φυλής Arini, τα οποία είναι κυρίως ενδημικά στη Νότια Αμερική.

Άλλα είδη της Νότιας Αμερικής τα οποία ονομάζονται επίσης parakeets περιλαμβάνουν τους Μονκ parakeet και τα lineolated parakeets, αν και τα τελευταία έχουν κοντές ουρές. Επίσης, τα Parrotlets με τα μικρά μυώδη σώματα και τις μικρές ουρές τους.

Λίστα Parakeets Νοτίου Αμερικής

Μονκ ή Κουάκερ - Monk, Quaker Parakeets (Myiopsitta monachus)
White-winged parakeet (Brotogeris versicolurus)
Parrotlet, το παπαγαλάκι μινιατούρα
Κίτρινη Κονούρα - Sun Conure (Aratinga solstitialis)

Ασιατικά Parakeets


Στα Ασιατικά Ασιατικά Parakeets περιλαμβάνονται οι παπαγάλοι του γένους των Ψιττακίσκων (psittacula), με πιο γνωστό εκπρόσωπό τους τον παπαγάλο ring-neck. Υπάρχουν σήμερα πολυάριθμες χρωματικές ποικιλιες αυτού του πουλιού.

Λίστα Ασιατικών Parakeets

Παπαγάλοι Ρίνγκνεκ (Ringneck) @ petbirds.gr
Αλεξανδρινός Παπαγάλος (Psittacula eypatria)

Αφρικανικά Parakeets


Τα Lovebirds. Οι πιο γνωστοί τύποι είναι οι Agapornis roseicolli, A. personata και A. fisheri. Όλα τα lovebirds προέρχονται από την Αφρική. Οι περισσότεροι τύποι είναι ήδη πολύ εξημερωμένοι και υπάρχουν πολλές χρωματικές ποικιλίες.

Λίστα Αφρικανικών Parakeets

Παπαγάλοι Lovebirds (Agapornis)
Αναφορές
Food products Large Parakeets | Versele-Laga
Parakeet | Wikipedia
Συντάκτης
Stavros
Stavros
Ο Stavros είναι ιδρυτής και διαχειριστής του PetBirds από τις 7 Απριλίου 2006.
Άρθρα | Συμμετοχή PBCP

Facebook Twitter Gplus

Σχόλια

Πληροφορίες

Συντάκτης
Stavros
Προβολές
2.753
Σχόλια
1
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Είδη - Ράτσες Παπαγάλων

Περισσότερα από Stavros

Μοιραστείτε το άρθρο

Top