Μολουκάνο Κοκατού - Salmon-crested (Cacatua moluccensis)

Moluccan Cockatoo

Πρόκειται για ένα απο τα μεγαλύτερα είδη των Cockatoos και το μήκος του ανέρχεται περίπου στα 50 εκατοστά και το βάρος του πέριπου 850 γραμμ. Ο χρωματισμός του αποτελείτε απο ροζ κυρίος χρώμα εκτός απο το λοφίο του το οποίο στο τέλος του κοκκινίζει.

Η διαφοροποίηση των 2 φύλων γίνεται απο την ίριδα των ματιών. Στο θυληκό είναι σκούρο καφέ και σε κάποιες περιπτώσεις κόκκινο, ενώ στο αρσενικό μαύρο χρώμα αλλά πάντα μια εξέταση DNA είναι απαραίτητη. Η ηλικία αναπαραγωγής αρχίζει απο τα 3 έτη και το θυληκό γεννά 1-2 αυγά και τα επωάζει για 28-29 ημέρες. Οι νεοσσοί ζυγίζουν μόλις 20 γραμμάρια την στιγμή που θα γεννηθούν και μπορούνε να εγκαταλείψουν την φωλιά απο στην ηλικία των 80-100 ημερών.

Η διατροφή του αποτελείται κυρίως απο μείγμα σπόρων, λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Το μεγαλοπρεπές λοφίο του ανασηκώνεται σε περιπτώσεις θυμού, φοβίας και σε καταστάσεις χαράς.

Είναι πολύ φιλικός με τον άνθρωπο και δένεται σε μεγάλο βαθμό με τον ιδιοκτήτη του. Είναι ιδιαίτερα έξυπνο και συντροφικό πουλί, παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα και πολύ απαιτητικό. Ζητάει συνεχώς την συντροφιά, τα χάδια και τα παιχνίδια, αλλά προσφέρει σε αντάλλαγμα απίστευτα τρυφερές στιγμές. Είναι τόσο ήρεμο και ειρηνικό, κατά την άποψη κατόχων του "σαν άνθρωπος" που θεωρείται ως "ιδανικό" για οικογένεια. Η ικανότητα μίμησης είναι πολύ καλή και μαθαίνει εύκολα φράσεις και προτάσεις.

Πηγές: Βικιπαιδεία

Φιλικά
Συντάκτης
inca1099
Ο inca1099 είναι μέλος του PetBirds από τις 30 Ιουλ 2006. Έχει διατελέσει Συντονιστής συζητήσεων στα Forum των Παπαγάλων. Ασχολείται με Καναρίνια, Παπαγάλους και Ιθαγενή.

Τα Άρθρα του inca1099.

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
inca1099
Προβολές
5.021
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Είδη - Ράτσες Παπαγάλων

Περισσότερα από inca1099

Μοιραστείτε το άρθρο