Πρόσφατα

Καναρίνια Japan Hoso

Το καναρίνι Japan Hoso είναι μια μικρογραφία του scotchfancy και δημιουργήθηκε από Ιάπωνες εκτροφείς και συγκεκριμένα το 1920 από τον Μ. Nakamura, με διασταυρώσεις scotchfancy και με ντόπια καναρίνια. Πήρε το όνομα του από την Ιαπωνική λέξη “Hosei” που σημαίνει αδύνατο.

Το Japan Hoso ήρθε την Ευρώπη το 1960 και η αναγνώριση του ως καναρίνι τύπου από την διεθνή COM έγινε το 1974. Στην χώρα μας υπάρχουν αρκετοί εκτροφείς που ασχολούνται συστηματικά με αυτό το παράξενο μικρό καναρίνι.

Εμφανισιακά χαρακτηριστικά των Japan Hoso

Χαρακτηριστικό της ράτσας των Japan Hoso είναι η στάση μισοφέγγαρου που έχουν, και δεν είναι καθόλου παράξενο να βλέπουμε την ουρά τους να κλείνει κάτω από τις πατήθρες.

Το γενικό μήκος τους πουλιού δεν ξεπερνά τα 11-11.5 εκατοστά. Το μέγεθος του κεφαλιού είναι μικρό σε σχήμα οβάλ και ο λαιμός πρέπει να είναι λεπτός και μακρύς.

Οι ώμοι πρέπει να είναι υψηλοί, αρκετά στενοί και πολύ καλά στρογγυλεμένοι. Η ουρά μακριά και στενή και ελαφρώς διχαλωτή στα άκρα. Τα πόδια μακριά και σε ευθεία γραμμή χωρίς να παρεκκλίνουν προς την εξωτερική πλευρά και οι μηροί εμφανείς.

Τα Japan Hoso που προορίζονται για εκθεσιακούς σκοπούς δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 11 – 11.5 εκατοστά, μιας και η μεγαλύτερη βαθμολογία είναι στο μέγεθος του πουλιού.

Η στάση των Japan Hoso πρέπει απαραιτήτως να είναι σε μισοφέγγαρο και για αυτό το λόγο αρκετοί εκτροφείς χρησιμοποιούν κούνιες, κατά την εκπαίδευσή τους, ώστε να αποκτήσουν την σωστή στάση σώματος.

Τα χρώματα είναι όλα αποδεκτά, όπως λευκό, μπλε, πράσινο, κίτρινο, καφέ.

Η διατροφή των Japan Hoso

Η διατροφή του αποτελείται από μείγμα καναρινιών τύπου που περιέχει κεχρί κατά 70% περίπου, νίζερ, περίλα, βρώμη, καναβούρι, ρούπσεν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα φρούτα, λαχανικά και αυγοτροφή.

Η αναπαραγωγή των Japan Hoso

Στην αναπαραγωγή δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, είναι αρκετά στοργικοί γονείς και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το τάισμα των νεοσσών.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και οι κλασικές φωλιές των καναρινιών διαμέτρου 12-14 εκατοστών και δεν χρειάζονται πιο μικρές φωλιές, ασχέτως του μεγέθους του.

Γεννούν από 4-6 αυγά (σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και 7) και τα μικρά δαχτυλιδώνοντε με δαχτυλίδια διαμέτρου 2,5 χιλ.
Συντάκτης
inca1099
Ο inca1099 είναι μέλος του PetBirds από τις 30 Ιουλ 2006. Έχει διατελέσει Συντονιστής συζητήσεων στα Forum των Παπαγάλων. Ασχολείται με Καναρίνια, Παπαγάλους και Ιθαγενή.

Τα Άρθρα του inca1099.

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
inca1099
Προβολές
5.399
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Είδη - Ράτσες Καναρινιών

Περισσότερα από inca1099

Μοιραστείτε το άρθρο

Top Bottom