Εκδήλωση τα "Ξεφτέρια" της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

  • Συντάκτης Georgina
  • Publish date
  • Ενημερώθηκε
Σε μια όμορφη εκδήλωση που συμμετείχαν τα “Ξεφτέρια” της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, είχαμε την χαρά να παραστούμε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010. Λόγω των ημερών, η συμμετοχή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη αλλά παρόλα αυτά επικρατούσε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

%CE%9E%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1_-jpg.36453


Στο εργαστήρι που είχε οργανωθεί από τις ευγενέστατες κυρίες Ιωάννα και Ευγενία, τις υπεύθυνες της εκδήλωσης, τα παιδιά που συμμετείχαν ασχολήθηκαν με ζωγραφική, κοπτική και κολλητική.

Στόχος ήταν να φτιάξουν λιχουδιές με τις οποίες θα ταϊστούν τα άγρια πουλιά. Έτσι ξεκίνησαν να ζωγραφίσουν τις φιγούρες χριστουγεννιάτικων δέντρων, αστεριών, χιονάνθρωπων και στη συνέχεια αφού τις έκοβαν με ψαλίδι, τις κολλούσαν πάνω σε χαρτόνι. Στην έτοιμη πια φιγούρα κολλούσαν με φυσική κόλλα φτιαγμένη από ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού, σπόρους σιταριού, καλαμποκιού, κανναβούρι και καθαρισμένους ηλιόσπορους.

Αφού έδεσαν με πετονιά τις αυτοσχέδιες ταΐστρες, τις κρεμάσαμε σε κλαδάκια στα κοντινά δέντρα για να τις επισκεφτούν οι φτερωτοί επισκέπτες του πάρκου.

Μέσα στα φυλλώματα των κλαδιών, είχαμε τη χαρά να παρατηρήσουμε από κοντά έναν θρασύτατο κοκκινολαίμη. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων ενώσαμε τις φωνές μας και τραγουδήσαμε μαζί με τα παιδιά τραγούδια με θέμα τα πουλιά όπως, Το σπουργιτάκι, Η κουκουβάγια κ.α.

Ένα επίκαιρο και σχετικό με το θέμα τραγουδάκι ήταν και αυτό:

Ένα σπουργιτάκι τόσο δα
στο παραθυράκι πως χοροπηδά.
Τσίου τσίου λέει, κρύο φοβερό,
Ούτε ένα σποράκι, δεν μπορώ να βρω.
Έλα σπουργιτάκι λα λα λα,
Έλα να σου δώσω ψίχουλα πολλά.
Έλα σπουργιτάκι, σ’ αγαπώ πολύ
Είμαι ένα παιδάκι με καρδιά καλή.

Πραγματικά αξίζει να συνδράμουμε στο πολύτιμο έργο της ΕΟΕ και εύχομαι να δούμε τα Ξεφτέρια να αυξάνονται σε αριθμό και να συμμετέχουν πιό ενεργά σε τέτοιου είδους δρώμενα, που ευαισθητοποιούν τους αυριανούς πολίτες του κόσμου.
Συντάκτης
Georgina
Georgina

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
Georgina
Προβολές
2.170
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Ειδήσεις

Περισσότερα από Georgina

Μοιραστείτε το άρθρο

Top