Διάκριση φύλου στα παπαγαλάκια parrotlet

Τα παπαγαλάκια parrotlet είναι ένα είδος που μόλις τώρα γίνεται δημοφιλές στην χώρα μας. Είναι πολύ μικρά πουλιά, υπερδραστήρια και με φοβερό χαρακτήρα. Μπορεί κανείς να ξεχωρίσει πολύ εύκολα το φύλο τους από τα χρώματα. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από διάφορες μεταλλάξεις:

Green parrotlet

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι καταπράσινα, ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη,στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

Αρσενικό green parrotlet

MGPP.jpg


Θηλυκό green parrotlet

FGPP.jpg


American yellow parrotletΤα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι κατακίτρινα ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο ανοιχτό γαλάζιο στα μάτια

Αρσενικό american yellow parrotlet

Mypp.jpg

yelmale.jpg


Θηλυκό american yellow parrotlet

male American yellow parrotlet.jpg


American white parrotlet

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι ασπρογάλαζια, ενώ τα αρσενικά αυτού του είδους έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

Αρσενικό American white parrotlet

white_male2.jpg
white.jpg
whitemale.jpg


Θηλυκό American white parrotlet

Parrotlet - Amer White Hen.jpg


Blue pacific parrotlet

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι γαλάζια ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα ματια.

Αρσενικό blue pacific parrotlet

blue_male.jpg


Θηλυκό blue pacific parrotlet

blue_female.jpg


Spectacled parrotlet

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού έχουν ένα μουντό πράσινο-χακί χρώμα, ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα ματια που σχηματίζει κύκλο.


Αρσενικό spectacled parrotlet(φωτό1)
Ζευγάρι scpectacled parrotlet-αρσενικό αριστερά&θηλυκό δεξιά(φωτό2)

Yellow faced parrotlet

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού έχουν ένα μουντό πράσινο-χακί χρώμα με μουντό κίτρινο πρόσωπο, ενώ τα αρσενικά έχουν σκούρο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά και στο εσωτερικό της φτερούγας

Αρσενικό yellow faced parrotlet(φωτό1,2)
Θηλυκό yellow faced parrotlet("φωτοξ")

Blue fallow parrotlet

Τα parrotlet αυτού του είδους έχουν λαμπερά κόκκινα ματια.Τα θηλυκά έχουν "γκριζογαλαζιο" χρώμα όπως ακριβώς και τα μπλε parrotlet ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα ματια.

Αρσενικό blue fallow parrotlet(φωτό1,2)
Ζευγάρι blue fallow parrotlet("φωτοξ")

"λουτινο" parrotlet:

Ο διαχωρισμός φύλου σε αυτόν τον χρωματισμό είναι δύσκολος και μπορεί πολύ εύκολα να μπερδέψει κάποιον.Γενικά τα θηλυκά είναι κίτρινα με κόκκινα ματια και τα αρσενικά είναι επίσης κίτρινα με κόκκινα ματια.Η μονη διαφορα των δυο φυλων είναι ότι τα αρσενικά στο εσωτερικό της φτερούγας έχουν άσπρο αντί για μπλε ενώ τα θηλυκά δεν το έχουν αυτό.

Αρσενικό "λουτινο" parrotlet(φωτό1,2)
*δυστυχώς δεν βρήκα φωτογραφία από θηλυκό "λουτινο".Αν κάποιος βρει ας την προσθέσει εδώ.

Albino parrotlet:

albinomale.jpg

Τα albino parrotlet είναι τα μοναδικά πουλια αυτού του είδους που δεν ξεχωρίζει το φύλο.Η μονη έγκυρη λύση είναι η ενδοσκοπική εξέταση η το test ΔΙΑ.
Likes: eva vrs
Συντάκτης
Fotis_K
Ο Fotis_K είναι μέλος του PetBirds από τις 5 Ιουν 2008. Ασχολείται με παπαγάλους.

Τα Άρθρα του Fotis_K.

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
Fotis_K
Προβολές
2.759
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Άρθρα για Πτηνά (γενικά)

Περισσότερα από Fotis_K

Μοιραστείτε το άρθρο