Διάκριση φύλου στα παπαγαλάκια parrotlet

 1. Τα παπαγαλάκια parrotlet είναι ένα είδος που μόλις τώρα γίνεται δημοφιλές στην χώρα μας. Είναι πολύ μικρά πουλιά, υπερδραστήρια και με φοβερό χαρακτήρα. Μπορεί κανείς να ξεχωρίσει πολύ εύκολα το φύλο τους από τα χρώματα. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από διάφορες μεταλλάξεις:

  Green parrotlet

  Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι καταπράσινα, ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη,στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

  Αρσενικό green parrotlet(φωτό1)
  Θηλυκό greeb parrotlet(φωτό2)

  American yellow parrotlet

  Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι κατακίτρινα ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο ανοιχτό γαλάζιο στα μάτια

  Αρσενικό american yellow parrotlet(φωτό1,2,3)
  Θηλυκό american yellow parrotlet(φωτό4)

  American white parrotlet

  Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι ασπρογάλαζια, ενώ τα αρσενικά αυτού του είδους έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

  Αρσενικό American white parrotlet(φωτό1,2)
  Θηλυκό American white parrotlet("φωτοξ",4)

  Blue pacific parrotlet

  Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι γαλάζια ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα ματια.

  Αρσενικό blue pacific parrotlet(φωτό1)
  Θηλυκό blue pacific parrotlet(φωτό2)

  Spectacled parrotlet

  Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού έχουν ένα μουντό πράσινο-χακί χρώμα, ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα ματια που σχηματίζει κύκλο.


  Αρσενικό spectacled parrotlet(φωτό1)
  Ζευγάρι scpectacled parrotlet-αρσενικό αριστερά&θηλυκό δεξιά(φωτό2)

  Yellow faced parrotlet

  Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού έχουν ένα μουντό πράσινο-χακί χρώμα με μουντό κίτρινο πρόσωπο, ενώ τα αρσενικά έχουν σκούρο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά και στο εσωτερικό της φτερούγας

  Αρσενικό yellow faced parrotlet(φωτό1,2)
  Θηλυκό yellow faced parrotlet("φωτοξ")

  Blue fallow parrotlet

  Τα parrotlet αυτού του είδους έχουν λαμπερά κόκκινα ματια.Τα θηλυκά έχουν "γκριζογαλαζιο" χρώμα όπως ακριβώς και τα μπλε parrotlet ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα ματια.

  Αρσενικό blue fallow parrotlet(φωτό1,2)
  Ζευγάρι blue fallow parrotlet("φωτοξ")

  "λουτινο" parrotlet:

  Ο διαχωρισμός φύλου σε αυτόν τον χρωματισμό είναι δύσκολος και μπορεί πολύ εύκολα να μπερδέψει κάποιον.Γενικά τα θηλυκά είναι κίτρινα με κόκκινα ματια και τα αρσενικά είναι επίσης κίτρινα με κόκκινα ματια.Η μονη διαφορα των δυο φυλων είναι ότι τα αρσενικά στο εσωτερικό της φτερούγας έχουν άσπρο αντί για μπλε ενώ τα θηλυκά δεν το έχουν αυτό.

  Αρσενικό "λουτινο" parrotlet(φωτό1,2)
  *δυστυχώς δεν βρήκα φωτογραφία από θηλυκό "λουτινο".Αν κάποιος βρει ας την προσθέσει εδώ.

  Albino parrotlet:

  Τα albino parrotlet είναι τα μοναδικά πουλια αυτού του είδους που δεν ξεχωρίζει το φύλο.Η μονη έγκυρη λύση είναι η ενδοσκοπική εξέταση η το test ΔΙΑ.

  Μοιραστείτε

  Σχετικά με τον Συντάκτη

  Fotis_K
  Ο Fotis_K είναι μέλος του PetBirds από τις 5 Ιουν 2008. Ασχολείται με παπαγάλους.

  Τα Άρθρα του Fotis_K.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
Φόρτωση...