Αγορά παπαγάλου: Ναι ή όχι;

  • Συντάκτης inca1099
  • Publish date
  • Ενημερώθηκε

Πόσα από τα παρακάτω γνωρίζετε πριν από την αγορά παπαγάλου;


Πολλοί από εμάς θα προχωρούσαμε στην αγορά ενός παπαγάλου, που μας μιλάει, κάνει κόλπα, παίζει, γελάει.

%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5_%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BF_blue_yellow_macaw-jpg.36441

Foto by Quinten Questel

Πόσοι όμως αναρωτηθήκαμε τα παρακάτω πριν προβούμε στην αγορά του;

Προσδόκιμο ζωής


Οι παπαγάλοι θεωρούνται από τα πτηνά με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής (40-100 έτη). Πόσοι από εμάς μπορούμε να κατέχουμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τον παπαγάλο μας; Στην περίπτωση που δεν έχουμε κάνει δικιά μας οικογένεια η οικογένεια μας θα δεχτεί τον παπαγάλο μας; Αν όχι τι γίνεται; Στην περίπτωση απουσίας μας για διακοπές ποίος θα φροντίζει το πουλί; (οι περισσότεροι τους φοβούνται, πόσο μάλλον να τους ταΐζουν).

Κοινή ησυχία


Το πιο συναρπαστικό γεγονός είναι όταν ο παπαγάλος αρχίσει να μιλάει. Όμως εκτός από την ομιλία, ο παπαγάλος ουρλιάζει. Τι γίνεται στην περίπτωση που οι γείτονες μας έχουν αντίθετη άποψη από εμάς;

Ένας cockatoo μπορεί να παράξει φωνή της τάξης των 135 dB σε σχέση με ένα τζετ Α747 που παράγει ήχο 140 dB και όριο ασφαλείας για το ανθρώπινο αυτί τα 100-105 dB. Τι θα γίνει στην περίπτωση που η γυναίκα σας φέρει στον κόσμο το παιδί σας και ο παπαγάλος ουρλιάζει.

Αλλεργίες


Πόσοι από εμάς δεν είμαστε αλλεργικοί; Η παραγωγή "πούδρας" από τους παπαγάλους μπορεί να προωθήσει αλλεργίες, άσθμα ακόμα και αναπνευστικά προβλήματα.

Κοινωνική Συμπεριφορά


Οι περισσότεροι παπαγάλοι έχουν αδυναμία σε ένα φύλο. Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος άλλος αντιθέτου φύλου "μπει" ανάμεσά σας; Τι θα γίνει αν αφήσετε μόνο στο σπίτι το παιδί σας και ο παπαγάλος του επιτεθεί;

Χώρος


Έχετε τον απαιτούμενο χώρο για να στεγάσετε εσάς, τον παπαγάλο και το μεγάλο κλουβί του;

Χρόνος


Έχετε τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθείτε με τον παπαγάλο σας καθαριότητα, παιχνίδι, ανάγκες του παπαγάλου); Στην περίπτωση που τώρα έχετε χρόνο (είστε σπουδαστές, μαθητές, δουλεύεται σε κανονικά ωράρια) αν αυτό κάποτε αλλάξει; (δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι).

Χρήμα


Μπορείτε να αντεπαξέλθετε οικονομικά για την ομαλή διαβίωση του παπαγάλου σας; (ακριβές τροφές, ακριβά γεύματα, ακριβά συμπληρώματα, ακριβά παιχνίδια, ακριβές θεραπείες – φάρμακα, ακριβά κλουβιά – σταντ, ακριβά παιχνίδια).

Πόσα γνωρίζετε γενικά για τους Παπαγάλους;


Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή μερικές συζητήσεις σχετικά με την απόκτηση – αγορά παπαγάλου. Είναι βασισμένα σε βιβλιογραφίες και προσωπικές εμπειρίες 12+ ετών. Πιστεύω να βοηθήσει τους μελλοντικούς κατόχους και να προβληματίσει τους υπάρχοντες κατόχους.
Αναφορές
Συντάκτης
inca1099
inca1099
Ο inca1099 είναι μέλος του PetBirds από τις 30 Ιουλ 2006. Έχει διατελέσει Συντονιστής συζητήσεων στα Forum των Παπαγάλων. Ασχολείται με Καναρίνια, Παπαγάλους και Ιθαγενή.

Τα Άρθρα του inca1099.

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
inca1099
Προβολές
19.394
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Φροντίδα Πτηνών

Περισσότερα από inca1099

Μοιραστείτε το άρθρο

Top