Αγορά καρδερίνας, ζευγαριών ή μεμονωμένων πουλιών

  • Συντάκτης Paianas
  • Publish date
  • Ενημερώθηκε
Για την αγορά καρδερίνας, απαιτείται γνώση και σωστή επιλογή προμηθευτή ή εκτροφέα και σε καμιά περίπτωση τυχαία ή επιπόλαιη επιλογή.

Μερικές συμβουλές πριν αγοράσετε καρδερίνα


full


Θα βρούμε πολλούς που μπορεί να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν προς πώληση καρδερίνες εκτροφής. Οι περισσότεροι, απλά πουλάνε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη κακές συνήθειες και κατάλοιπα άλλων εποχών. Έτσι, πολλοί επιλέγουν να κατεβάζουν φωλιές από τη φύση, να περνάνε τη σωστή διάμετρο δαχτυλιδιού στις καρδερίνες και να τις "πλασάρουν" με αυξημένο κόστος, ως καρδερίνες εκτροφής.

Τα πουλιά αυτά, εκτός του ότι πιθανότατα δεν θα έρθουν ποτέ σε φάση αναπαραγωγής (αφού δεν νοιώθουν ασφάλεια στο μικρόκοσμο του εκτροφείου μας), έχουν αυξημένες πιθανότητες θνησιμότητας, αλλά κι αν ακόμη επιζήσουν, δεν θα πάψουν να "χτυπιούνται" στο κλουβί επιζητώντας την ελευθερία τους.

Γνωριμία με τον προμηθευτή

Προσπαθούμε λοιπόν να γνωρίσουμε εκτροφείς που ασχολούνται συστηματικά και σοβαρά με την εκτροφή καρδερίνας. Διασταυρώνουμε -αν είναι εφικτό- πληροφορίες για τον εκτροφέα και αγοράζουμε καρδερίνες μόνον αν είμαστε (σχετικά) σίγουροι ότι ο εκτροφέας αυτός έχει αναπαραγωγικές επιτυχίες.

Η καρδερίνα που προέρχεται από τη φύση (ή και από μεγάλου μεγέθους κλούβες), έχει άγρια συμπεριφορά και δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Αν δεν μπορούμε να βρούμε "κοινωνικοποιημένες" καρδερίνες, μεγαλωμένες στην Ελλάδα (πολύ σημαντικό), μπορούμε να καταφύγουμε στην επιλογή καρδερίνας major (υπάρχουν πλέον αρκετοί εκτροφείς τέτοιων καρδερίνων στην Ελλάδα), έχοντας σαν προτεραιότητα να είναι γεννημένες, μεγαλωμένες εδώ, γιατί οι εισαγωγής λόγω του διαφορετικού τρόπου εκτροφής είναι συνήθως "παραφορτωμένες" με φάρμακα πρόληψης.

Αν η καρδερίνα που θα αγοράσουμε, διαβιεί σε μεγάλου χώρου κλούβες, τοποθετώντας τη σε κλουβί κανονικού ή λίγο μεγαλύτερου μεγέθους, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί και να προκόψει σε τυχόν προσπάθεια αναπαραγωγής της.

Αποφεύγουμε τη λύση αγοράς καρδερίνας από Pet Shop, αφού η πλειονότητα των πουλιών που είναι εκεί διαθέσιμα, προέρχονται από τη φύση.

Απ" όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η επιλογή για την αγορά καρδερίνας και ιθαγενών γενικότερα, δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί χρόνο, γνώση και ψάξιμο. Ούτως ή άλλως όμως, οι λάτρεις της καρδερίνας την αγαπάνε για το "ασυμβίβαστο" του χαρακτήρα της, για τη μοναδική της φωνή, αλλά και για τα πανέμορφα χρώματά της!

Και φυσικά δεν έχει σημασία με ποιο υποείδος θα ασχοληθούμε. Είτε balcanica, είτε major, είτε parva – αρχέγονη ή μεταλλαγμένη, μικρή διαφορά έχει. Αρκεί να είναι καρδερίνα!

Περισσότερα
Οδηγός διαχείρησης και εκτροφής καρδερίνας

Σχετικές Συζητήσεις
Forums Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων
Συντάκτης
Paianas
Paianas
Ο Paianas είναι μέλος του PetBirds από τις 11 Νοε 2008. Διετέλεσε επίσης Συντονιστής συζητήσεων και Advisor στα Forum των Ιθαγενών Πουλιών. Ασχολείται με καναρίνια και καρδερίνες.

Τα Άρθρα του Paianias

Σχόλια

Δεν εχουν γίνει σχόλια.

Πληροφορίες

Συντάκτης
Paianas
Προβολές
9.168
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Άρθρα για Πτηνά (γενικά)

Περισσότερα από Paianas

Μοιραστείτε το άρθρο

Top