Αγορά καρδερίνας, ζευγαριών ή μεμονωμένων πουλιών

 1. Paianas

  Μερικές συμβουλές πριν αγοράσετε καρδερίνα

  [​IMG]

  Θα βρούμε πολλούς που μπορεί να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν προς πώληση καρδερίνες εκτροφής. Οι περισσότεροι, απλά πουλάνε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

  Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη κακές συνήθειες και κατάλοιπα άλλων εποχών. Έτσι, πολλοί επιλέγουν να κατεβάζουν φωλιές από τη φύση, να περνάνε τη σωστή διάμετρο δαχτυλιδιού στις καρδερίνες και να τις "πλασάρουν" με αυξημένο κόστος, ως καρδερίνες εκτροφής.

  Τα πουλιά αυτά, εκτός του ότι πιθανότατα δεν θα έρθουν ποτέ σε φάση αναπαραγωγής (αφού δεν νοιώθουν ασφάλεια στο μικρόκοσμο του εκτροφείου μας), έχουν αυξημένες πιθανότητες θνησιμότητας, αλλά κι αν ακόμη επιζήσουν, δεν θα πάψουν να "χτυπιούνται" στο κλουβί επιζητώντας την ελευθερία τους.

  Γνωριμία με τον προμηθευτή

  Προσπαθούμε λοιπόν να γνωρίσουμε εκτροφείς που ασχολούνται συστηματικά και σοβαρά με την εκτροφή καρδερίνας. Διασταυρώνουμε -αν είναι εφικτό- πληροφορίες για τον εκτροφέα και αγοράζουμε καρδερίνες μόνον αν είμαστε (σχετικά) σίγουροι ότι ο εκτροφέας αυτός έχει αναπαραγωγικές επιτυχίες.

  Η καρδερίνα που προέρχεται από τη φύση (ή και από μεγάλου μεγέθους κλούβες), έχει άγρια συμπεριφορά και δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Αν δεν μπορούμε να βρούμε "κοινωνικοποιημένες" καρδερίνες, μεγαλωμένες στην Ελλάδα (πολύ σημαντικό), μπορούμε να καταφύγουμε στην επιλογή καρδερίνας major (υπάρχουν πλέον αρκετοί εκτροφείς τέτοιων καρδερίνων στην Ελλάδα), έχοντας σαν προτεραιότητα να είναι γεννημένες, μεγαλωμένες εδώ, γιατί οι εισαγωγής λόγω του διαφορετικού τρόπου εκτροφής είναι συνήθως "παραφορτωμένες" με φάρμακα πρόληψης.

  Αν η καρδερίνα που θα αγοράσουμε, διαβιεί σε μεγάλου χώρου κλούβες, τοποθετώντας τη σε κλουβί κανονικού ή λίγο μεγαλύτερου μεγέθους, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί και να προκόψει σε τυχόν προσπάθεια αναπαραγωγής της.

  Αποφεύγουμε τη λύση αγοράς καρδερίνας από Pet Shop, αφού η πλειονότητα των πουλιών που είναι εκεί διαθέσιμα, προέρχονται από τη φύση.

  Απ" όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η επιλογή για την αγορά καρδερίνας και ιθαγενών γενικότερα, δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί χρόνο, γνώση και ψάξιμο. Ούτως ή άλλως όμως, οι λάτρεις της καρδερίνας την αγαπάνε για το "ασυμβίβαστο" του χαρακτήρα της, για τη μοναδική της φωνή, αλλά και για τα πανέμορφα χρώματά της!

  Και φυσικά δεν έχει σημασία με ποιο υποείδος θα ασχοληθούμε. Είτε balcanica, είτε major, είτε parva – αρχέγονη ή μεταλλαγμένη, μικρή διαφορά έχει. Αρκεί να είναι καρδερίνα!

  Περισσότερα
  Οδηγός διαχείρησης και εκτροφής καρδερίνας

  Σχετικές Συζητήσεις
  Forums Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων
  Από Paianas, 13 Μαρ 2014 | Ενημερώθηκε: 3 Δεκ 2015 | |

  Ετικέτες Αρθρου

  Ετικέτες:

  Σχετικά με τον Συντάκτη

  Paianas
  Ο Paianas είναι μέλος του PetBirds από τις 11 Νοε 2008. Διετέλεσε επίσης Συντονιστής συζητήσεων και Advisor στα Forum των Ιθαγενών Πουλιών. Ασχολείται με καναρίνια και καρδερίνες.

  Τα Άρθρα του Paianias
  George98 likes this.

Πρόσφατες Κριτικές

 1. misalouris
  5/5,
  "Καλές οι οδηγίες"
  George98 likes this.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
Φόρτωση...