Call: 6981893985

Δωρεάν μεταφορικά από 30€

Harrison's Pellets

Τα Harrison’s Pellets

Τα Harrison’s pellets είναι μία οικογένεια τροφών για πτηνά που παράγονται κατά 100% από πιστοποιημένες βιολογικές, μη γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες. Δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με εκτροφείς και κορυφαίους διατροφολόγους πτηνών, έχοντας κατά νου την υγεία του πτηνών σας.

Όλα τα προϊόντα Harrison’s Bird Foods έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στα κατοικίδια πτηνά μια ισορροπία βασικών θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητη για καλή τους υγεία. Μία διατροφή που έχει ως βάση τα προϊόντα Harrison’s, χρειάζεται ελάχιστα ή καθόλου συμπληρώματα.

Ποια Harrison’s Pellets να επιλέξετε

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι Harrison’s pellets, τα High Potency και τα Adult Lifetime. Τα σκευάσματα διαφέρουν ελαφρώς ως προς το θρεπτικό περιεχόμενο, κυρίως τα επίπεδα λίπους και πρωτεΐνης (που επηρεάζουν τη θερμιδική αξία). Αυτό τα καθιστώντας τα κατάλληλα για μια ποικιλία διαφορετικών διατροφικών και κλινικών καταστάσεων.

Η άλλη κύρια διαφορά μεταξύ των δύο αυτών τύπων του Harrison’s pellets είναι το μέγεθός τους. Το μέγεθος που θα επιλέξετε εξαρτάται από την προτίμηση του πουλιού σας και το τον τρόπο που τρώνε συνήθως την τροφή τους.

Οι τροφές που ακολουθούν έχουν κατηγοριοποιηθεί κατά είδος πτηνού αλλά και τον τρόπο που αυτά συλλέγουν και τρώνε την τροφή τους. Όμως, αυτός είναι απλώς ένας οδηγός. Αν ένα πτηνό προτιμά διαφορετικό μέγεθος pellet από το προτεινόμενο, τότε δώστε του αυτό που προτιμά. Ούτως ή άλλως θα εξακολουθεί να έχει το ίδιο ισορροπημένο διατροφικό όφελος.

Η γκάμα των Harrison’s Bird Foods περιλαμβάνει επίσης λιχουδιές (treats) και τροφές για τάισμα νεοσσών στο χέρι, που είναι κατάλληλες για όλα τα κατοικίδια πουλιά. Για την πλήρη ανάλυση των συστατικών και του θρεπτικού περιεχομένου κάθε προϊόντος ξεχωριστά, δείτε τη σελίδα των Harrison’s Bird Foods.

High Potency Pellets

Τα Harrison’s pellets High Potency έχουν ελαφρώς υψηλότερη θερμιδική αξία και παρέχουν τη σωστή ισορροπία απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων που τα καθιστούν κατάλληλα για πτηνά που:

  • Είναι στο στάδιο αλλαγής της βασικής τους διατροφής από σπόρους σε pellets
  • Έχουν υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό ή έχουν ανάγκη από μία διατροφή που μπορεί να καλύψει υψηλές ενεργειακές ανάγκες, όπως οι African grey, οι Macaws ή οι Cockatoo.
  • Είναι νεοσσοί ή βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης
  • Διανύουν την περίοδο της πτερόρροιας, έχουν κακή ποιότητα πτερώματος ή αναρρώνουν από ασθένεια
  • Θέλετε να τα φέρετε σε κατάσταση αναπαραγωγής ή που ταΐζουν νεοσσούς

Adult Lifetime Pellets

Τα Harrison’s pellets Adult Lifetime παρέχουν τη σωστή ισορροπία απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων και έχουν ελαφρώς χαμηλότερη θερμιδική αξία από τα High Potency, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για πτηνά που:

  • Ολοκλήρωσαν μία περίοδο 6 μηνών με pellets High Potency, καθώς η διατροφή με Adult Lifetime είναι η καταλληλότερη μακροπρόθεσμα (εξαιρουμένων των ειδών που για τα οποία προτείνοντα τα pellets High Potency ως βασική τροφή (βλέπε παραπάνω))
  • Πάσχουν από διαβήτη (ζάχαρο) των πτηνών
  • Χρειάζονται βοήθεια στην πρόληψη της χρόνιας ωοτοκίας (συνήθως κοκατίλ) ή που παρουσιάζουν σημάδια ανεπιθύμητης αναπαραγωγικής συμπεριφοράς
  • Έχουν προβλήματα με τον έλεγχο του βάρους τους (π.χ. Amazons, Galahs).

Μέγεθος Pellet

Ο βασικός κανόνας λέει να δίνετε pellets στο μέγεθος που προτιμά το κάθε πτηνό σας. Ωστόσο, τα περισσότερα πουλιά ίδιου μεγέθους έχουν παρόμοιες προτιμήσεις, γι’ αυτό κατηγοριοποιήσαμε και σας προτείνουμε τη ακόλουθη λίστα:

Super Fine

Τα μικρότερα pellets, για μικρά πουλιά που τρώνε μέσα στην ταΐστρα. Κατάλληλα για καναρίνια, budgies, σπίζες, καλλωπιστικά περιστέρια και άλλα πτηνά με αντίστοιχο σωματικό μέγεθος

Fine

Μικρά pellets, για μικρούς παπαγάλους που τα παίρνουν από την ταΐστρα με το ράμφος τους για να τα φάνε, Κατάλληλα για παπαγάλους Σενεγάλης, Ροζέλες Quakers, Parakeets, Cockatiels, Conures, Lories και άλλοι παπαγάλοι με αντίστοιχο σωματικό μέγεθος και τρόπο συλλογής και κατανάλωσης τροφής.

Coarse

Τα μεγαλύτερα pellets, για μεγάλους παπαγάλους που τα παίρνουν από την ταΐστρα με το πόδι τους για να τα φάνε. Κατάλληλα για παπαγάλους όπως οι Cockatoos, οι African Greys, οι Macaws, οι Amazons, οι Eclectus, οι Pionus και άλλοι παπαγάλοι με αντίστοιχο σωματικό μέγεθος και τρόπο συλλογής και κατανάλωσης τροφής.

Mash

Σκόνη μεγάλης κοκκομετρίας (χοντροτριμμένη). Κατάλληλη για όλα τα πουλιά. Μπορείτε να την υγράνετε ή να πασπαλίσετε με αυτήν φρούτα ή λαχανικά ή να τη σερβίρετε στεγνή σε πουλιά που τρώνε την τροφή τους μέσα στην ταΐστρα.

Από αριστερά προς τα δεξιά – Coarse, Fine, Superfine, Mash

Γεύσεις και treats

Εκτός από τα Harrison’s pellets βασικής διατροφής που αναφέρθηκαν, η γκάμα των προϊόντων Harrison’s Bird Foods περιλαμβάνει επίσης:

Power Treats

Μια νόστιμη, φρυγανισμένη λιχουδιά με πιο γλυκιά, πιο θρεπτική γεύση, η οποία λειτουργεί ως τροφή επιβράβευσης ή μπορείτε να τη σερβίρετε ως υγιεινό κέρασμα. Περιέχει βιολογικό φοινικέλαιο που ωφελεί το δέρμα, τα φτερά και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Pepper Lifetime Coarse

Πρόκειται για την Adult Lifetime Formula με προσθήκη πιπεριών τσίλι. Κάποια πουλιά λατρεύουν τις πικάντικες γεύσεις, οπότε σε αυτά μπορείτε να τα δίνετε ως βασική διατροφή, ως υγιεινή απόλαυση ή ως τροφή μετάβασης από σπόρους σε πέλλετς.

High Potency Pepper Fine

Η φόρμουλα High Potency με προσθήκη πιπεριών τσίλι, σε μέγεθος κομματιού που ταιριάζει περισσότερο σε μικρότερα πουλιά. Δώστε τα σε όλα τα πουλιά που τους αρέσει η πικάντικη γεύση, είτε ως κύρια διατροφή σε πουλιά ακολουθούν διατροφή με High Potency πέλλετς, είτε ως υγιεινή απόλαυση για όλα τα πουλιά, ως τροφή μετάβασης από σπόρους σε πέλλετς.

Αγορά Harrison’s Pellets

Και μην ξεχνάτε, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το πουλιά σας είναι να το ταΐζετε σωστά!

Δωρεάν Box Now

Παραγγελίες από 30€

Περισσότερα...

Ταχύτατες Αποστολές

Αυθημερόν αποστολή έως τις 12:00μμ

International Warranty

Offered in the country of usage

100% Ασφάλεια Πληρωμών

Bank Tranfer / MasterCard / Visa