Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 15 από 21

Ultra Levure (Προβιοτικό Ζακχαρομύκητες)

Συζήτηση με θέμα Ultra Levure (Προβιοτικό Ζακχαρομύκητες), στο Forum Φάρμακα - Συμπληρώματα της κατηγορίας Διάφορα Θέματα Σχετικά με τα Πουλιά

PB Senior Member Το avatar του χρήστη jk21
    Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή Ultra Levure (Προβιοτικό Ζακχαρομύκητες)

την αφορμη για να ανεβασω αυτο το ποστ ,μου την εδωσε ενα προσφατο προβλημα υγειας που ειχα με ενα καναρινακι μου : χθες το μεσημερι γυρνωντας απο τη δουλεια το βρηκα ξαφνικα(το πρωι ηταν ενταξει) εντονα φουσκωμενο και νωχελικο,γνωρισμα χαρακτηριστικο των πουλιων, οταν εχουν διαφορα προβληματα υγειας.λογω του οτι ολα ηταν κλειστα για να προμηθευτω καποιο αλλο φαρμακο (πχ για εντερικα αφου δεν διεκρινα καποιο αλλο εμφανες προβλημα) του εδωσα με τη συρριγα τη δοση aviomycine (γνωστο αντιβιοτικο με ευρυ φασμα δρασης) αλλα δεν ειδα αλλαγη ουτε σημερα το πρωι .εδειχνε μαλιστα και χειροτερα... αποφασια λοιπον ελλειψει αλλων φαρμακων αφου επρεπε να φυγω για τη δουλεια ,και ισως το μεσημερι να ηταν αργα,να του χορηγησω αραιωμενο σε νερο σκευασμα ζαχαρομυκητων (σκονη μεσα σε καψουλα που ανοιγει)το οποιο εδινα για την χλωριδα του εντερου με συμβουλη της παιδιατρου στην μικρη μου ειτε σε διαρροιες ειτε σε συνεχη χρηση αντιβιωσης.εννοειται χορηγησα ελαχιστη ποσοτητα (2-3 σταγονες) και εφυγα.εκτακτως χρειαστηκε να γυρισω στο διαλλειμα(ειμαι εκπαιδευτικος) την επομενη ωρα να παρω κατι σημειωσεις που ειχα ξεχασει.
    το καναρινακι ηταν ή τουλαχιστον τωρα δειχνει μια χαρα .σκευασματα σαν αυτο κυκλοφορουν ηδη στην αγορα πτηνοτροφικων ειδων(προβιοτικα και πρεβιοτικα) αλλα η τιμη τους ειναι αρκετα πιο ακριβη αν σκεφτειται οτι στοιχιζει 2.20 ευρω μονο και εχει πολλες καψουλες μεσα.

στις οδηγιες του ,αναφερεται οτι ειναι αντιδιαρροικο βιολογικης προελευσης και σε χρηση του σε ζωα αναστελει την αναπτυξη παθογονων βακτηριων και μυκητων ,διεγειρει το ανοσοποιητικο συστημα τους(αμυνα του οργανισμου) ,βοηθαει την συνθεση βιταμινων του συμπλεγματος Β και δεν καταστρεφεται απο τα αντιβιοτικα αφου δεν αποτελουν βακτηρια αλλα ζυμομηκυτες!

το σκευασμα το βρισκεις στα φαρμακεια .παντως αν και ειχα ακουσει για την χρηση των προβιοτικων δεν ειχε τυχει να τα χρησιμοποιησω στα πουλακια μου.απο σημερα μπορω με σιγουρια να πω οτι αξιζει τον κοπο να προμηθευτουμε ειτε αυτα, ειτα αλλες πιο γνωστες εμπορικες ονομασιες που υπαρχουν στα petshop
    αλλα και στη λιστα των φαρμακων που υπαρχει στην ιστοσελιδα μας.
    * αυτο δεν ακυρωνει την γνωστη σε αρκετους αποψη μου για υπερβολες στις δοσεις σκευασματων βιταμινων των ιδιων εταιριων!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jk21 : 16-12-2008 στις 11:33 Αιτία: διορθωσεις συντακτικες κυριως

PB New Member Το avatar του χρήστη boot
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Το Ultra Levure το χρησιμοποιώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο με πολύ καλά αποτελέσματα. Μια κάψουλα σε 1 λίτρο νερό.

Ν. Πετσιάβας Α.Ε. Τμήμα Φαρμάκων

PB New Member
    Περιοχή
    Athina

Προεπιλογή

Η δόση που χρησιμοποιείται, τουλάχιστον στη Γαλλία που γνωρίζω, είναι μια κάψουλα ανά 500ml και σε περίπτωση μεγάλης διάρροιας 2 ανά 500ml

Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή

ο καναρινος ειναι σε καραντινα .δειχνει να ειναι καλα.δεν εχει το εντονο κατσουφικο φουσκομα πια και τρωει κανονικα (οχι λαιμαργα) .συνεχιζω aviomysine ,ultra levure διαλυμενα στην ποτιστρα πια . επισυναπτω και φωτο του σκευασματος
    Συνημμένα Thumbnails Συνημμένα Thumbnails 20063237722sak1xk7.jpg  

PB Active Member Το avatar του χρήστη kimi
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Σε μια ποτηστρα (κανονικη) τι ποσοτητα να βαλουμε απο τη καψουλα;

Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή

κοιταξε,αν δεν εχεις αρκετα πουλια και επειδη το νερο πρεπει να μην μενει να το χρησιμοποιεις στην αυγοτροφη καλυτερα οπου η ποσοτητα που βαζεις δεν ειναι μεγαλη.αν το βαλεις τελικα σε νερο εξαρταται ποσα ml ειναι η ποτιστρα . 50ml;δεν ειναι ουτε το ενα δεκατο της καψουλας(εχει για να καταλαβεις 1 δις σακχαρομυκητες μια καπσουλα).εγω εβαλα στην αρχη σε μια ποτιστρα μιση καψουλα αλλα χορηγησα με την συρριγγα 3 σταγονες μονο τοπρωι και αλλες τοσες το βραδυ.τωρα βαζω στην ακρη του κουταλιου του espresso αλλα πινει μονο του.τα παιδια λενε 1καψουλα στο 1λιτρο ο ενας ή 1καψ στο 1/2 λιτρο ο αλλος. στα 0.05 λιτρα ποσο; απλη μεθοδος των τριων

παντως σκευασμα αλλο του εμποριου προβιοτικο (προβιζυμ ORLUX, voeding en verzorgingsproducten voor vogels )με 450 εκατομ. μηκυτες ανα γραμμαριο προτεινει 1γρ ανα 100 γρ αυγοτροφης.αυτο (ultra levure) εχει 1δις ανα καψουλα .διελυσε λοιπον την ποσοτητα που χρειαζεσαι για τα γραμμαρια της τροφης σου στο νερο που προσθετεις σε αυτην και ενσωματωσε τα στην τροφη)

PB Active Member Το avatar του χρήστη Pigaki
    Περιοχή
    Αθηνα - Μυτιληνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από jk21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    τα παιδια λενε 1καψουλα στο 1λιτρο ο ενας ή 1καψ στο 1/2 λιτρο ο αλλος.
    Αν φτιαξεις αυτη τη δοση σε ενα μεγαλο δοχειο και μετα γεμισεις απο αυτην μια ποτιστρα, το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο, αφου η αναλογια ειναι ιδια??

Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή

σωστα αλλα το υπολοιπο παει χαμενο .δεν ξερω αν διατηρει το διαλυμα τις ιδιοτητες

ειναι θεμα οικονομιαςτωρα να μου πεις 2.4 ευρω το 20ημερο..δεν ειναι και προβλημα

lee
    Ο χρήστης lee δεν είναι συνδεδεμένος
    PB Member Το avatar του χρήστη lee
    Περιοχή
    ΑΙΓΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από boot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το Ultra Levure το χρησιμοποιώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο με πολύ καλά αποτελέσματα. Μια κάψουλα σε 1 λίτρο νερό.

Ν. Πετσιάβας Α.Ε. Τμήμα Φαρμάκων
    γιαννη μπορεις να αναφερεις και το προγραμμα χορηγησης του κατα την διαρκεια του χρονου

PB Active Member Το avatar του χρήστη Pigaki
    Περιοχή
    Αθηνα - Μυτιληνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από jk21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    τωρα να μου πεις 2.4 ευρω το 20ημερο..δεν ειναι και προβλημα
    Ναι σιγουρα, ευτυχως ειναι φτηνο.

Μαλιστα αν εχεις και 5-6 κλουβια, αυτος ο τροπος θα ειναι ιδανικος γιατι θα τελειωνει ολη η ποσοτητα σχεδον

Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή

επισκεφτηκα σημερα γνωστη μου κτηνιατρο σε αλυσιδα petshop .μου επιβεβαιωσε την δυνατοτητα χρησης του σκευασματος στα πουλακια μας ειτε κατα την διαρκεια θεραπειας με αντιβιωση και μετα απο αυτην ,ειτε για προληπτικη χρηση αλλες περιοδους σε λιγοτερο εντατικη χρηση.μου ειπε οτι αραιωση μισης καψουλας των 50 mg σε 1 λιτρο νερου αρκει .το διαλυμα χρησιμοποιειται εντος 24ωρου.αναλογα μπορουμε να υπολογισουμε μικροτερες ποσοτητες.ξεχασα να την ρωτησω για χρηση του σκευασματος στην αυγοτροφη και αναλογιες :bash:

PB New Member Το avatar του χρήστη magnet1
    Περιοχή
    Σαντορινη

Προεπιλογή

για ποσες ημερες χρησιμοποιουμε το ''φαρμακο''?

Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή

φιλε μου δεν ειναι φαρμακο ακριβως,ειναι προβιοτικο και χρησιμοποιειται ειτε για να επαναφερει την κατεστραμμενη χλωριδα του εντερου μετα απο αγωγες με φαρμακα,ειτε προληπτικα καποιες περιοδους .επειδη ειμαι υπ'ατμον για αναχωρηση στην πατριδα (βολαρα) δεν εχω χρονο να σου εξηγησω περισσοτερο αλλα αν βαλεις στην αναζητηση της ιστοσελιδας μας την λεξη προβιοτικα ή προβιοτικο θα βρεις οτι ζητας.επισης στο τερμα της σελιδας του ποστ υπαρχουν ετοιμα σχετικα λινκ

Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή

Για οσους εχουν ορεξη για μελετη

το στελεχος που περιεχεται στο ultra levure
    Saccharomyces boulardii - Wikipedia, the free encyclopedia

μεταφρασμένη εκδοχή της http://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_boulardii διεύθυνσης

και μια επιστημονικη ερευνα για την δραση του εναντιον των κοκκιδιων

Effects of Pediococcus- and Saccharomyces-based pr...[Comp Immunol Microbiol Infect Dis. 2007] - PubMed Result

μεταφρασμένη εκδοχή της http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17434586 διεύθυνσης

ενω εδω ενα πληρες αρθρο για το τι προβιοτικα περιεχονται στα παραδοσιακα γαλακτοκομικα
    http://www.iama.gr/ethno/ksanthi/tzanetakis.pdf

ενω εδω θα δειτε και μια πτυχιακη http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse...t/2006SAVA.pdf

με φουλ πληροφοριες για τα προβιοτικα

καθως και δυο πανεπηστημιακες μελετες της χαροκοπειου σχολης

http://195.251.30.202:8080/dspace/bi...8/1/mhtsou.pdf

http://195.251.30.202:8080/dspace/bi...1/papoutsh.pdf

Περιοχή
    Περιστερι -Βολος

Προεπιλογή

οσο για τα αλλα ειδη προβιοτικων και τη χρηση τους στα πτηνα , ενα πολυ καλο αρθρακι ειναι αυτο

Probiotics

και η μεταφραση του

μεταφρασμένη εκδοχή της http://www.cagenbird.com/probiotics.htm διεύθυνσης

το σημαντικο στη χρηση προβιοτικων απο οτι εχω διαβασει ειναι οταν θα τα χρησιμοποιησουμε τα σκευασματα να περιεχουν ζωντανα στελεχη.ενας πολυ καλος μας φιλος(thanks) για αγωγη μετα απο μακρα χρηση φαρμακων μου ειχε προτεινει τη χρηση μικρης ποσοτητας γιαουρτιου διαλυμενου 1 προς 3 στο νερο .το σημαντικο ομως που μου τονισε ειναι το γιαουρτι να ειναι βιολογικο για να ειναι πραγματικα <<ζωντανο>> .

ενα σκευασμα με γαλακτοκομικη ζυμωση που κυκλοφορει στην αγορα με τα προβιοτικα lactovacillus acidophilus (la5) ,bifidobacterium (bb12) και l casei ειναι το <<PROVIACT bifffidus nature>> στο lidl (δεν εχει ενδειξη βιολογικου)

Παρόμοια Θέματα

1. Προβιοτικα και βιταμινες μετα απο αντιβιωση
    Από νικ1 στο forum Ασθένειες Καναρινιών
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-2008, 15:52
  2. Προβιοτικά από γιαούρτη
    Από bobsgu στο forum Φάρμακα - Συμπληρώματα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-2008, 11:22