Μπανιο με ξιδι η με betadine καθε μηνα στα καναρινια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φροντίδα Καναρινιών' που ξεκίνησε από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ, την 6 Οκτ 2007.

 1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  Offline

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ New Member

  Εγγραφή:
  7 Σεπ 2007
  Μηνύματα:
  122
  Likes:
  1
  Περιοχή:
  Δράμα
  μπανιο με ξιδι η με betadine! καθε μηνα εγω στα πουλια μου τους βαζω μια μπανιερα με νερο και ριχνω μεσα μερικες σταγονες ξιδι η betadine! πχ. σε ενε λιτρο νερο περιπου 10 σταγονες!αυτο βοηθαει πολυ στην απολυμανση του πουλιου και των παρασιτων και ειναι ακινδυνο εν πιουν! με αυτον το τροπο απολυμενω κλουβια και τους γυρο χορους!  to hide all adverts.
 2. Stavros
  Offline

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Εγγραφή:
  7 Απρ 2006
  Μηνύματα:
  5.758
  Likes:
  3.316
  Όνομα:
  Σταύρος
  Φροντίζω:
  Καναρίνια
  Απάντηση: ξιδι - bedadin

  Ξίδι στο νερό που κάνουν μπάνιο τα πουλιά βάζω και εγώ μερικές φορές, ως απωθητικό κατά των εξωτερικών παρασίτων, προληπτικά.

  Όσον αφορά στο betadine τώρα, έχω την άποψη πώς 10 σταγόνες σε ένα λίτρο νερό δεν προσφέρουν τίποτα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το betadine σκοτώνει μικρόβια κατά την επαφή, δεν είμαι σίγουρος αν κάνει το παραμικρό στα παράσιτα και επίσης δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι ακίνδυνο εφόσον το πιούν από τη στιγμή που συνιστάται μόνο για εξωτερική χρήση.

  Συμφωνώ με το ότι θα μπορούσε κανείς να απολυμάνει με αυτό τα κλουβιά και τους γύρω χώρους αλλά και πάλι πιστεύω πως υπάρχουν πολύ πιο πρακτικά και πιο αποτελεσματικά προϊόντα για το σκοπό αυτό. Θεωρώ πως το betadine είναι πολύ αποτελεσματικό στην απολύμανση περιοχών με περιορισμένη έκταση εφόσον χρησιμοποιηθεί αδιάλυτο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο χρωματίζει την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται.