Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 15 από 47

Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

Συζήτηση με θέμα Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;, στο Forum Φροντίδα Καναρινιών της κατηγορίας Καναρίνια Φωνής, Τύπου, Χρώματος

PB Administrator Το avatar του χρήστη Stavros

Προεπιλογή Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

Ποιες ποτίστρες χρησιμοποιείτε για τα πουλιά σας, τις αυτόματες ή τις απλές;

Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματά τους. Στις αυτόματες για παράδειγμα, το νερό παραμένει καθαρό χωρίς να έρχεται σε επαφή με σκόνες, ακαθαρσίες των πουλιών, φλούδες από σπόρους κ.λπ. Προσωπικά όμως τις βρίσκω λιγάκι προβληματικές στο καθάρισμα σε αντίθεση με τις απλές.

Από την άλλη πάλι, πιστεύω ότι αφού οι αυτόματες πρέπει να τοποθετηθούν ψηλά ούτως ώστε να μπορεί το πουλί να βάζει το ράμφος του στη μπίλια και να πίνει με το κεφάλι σχεδόν ψηλά, βρίσκονται πιο μακριά από τη "φύση του" δεδομένου ότι φυσιολογικά πίνει το νερό του από χαμηλά και σηκώνεται όταν τελειώσει. Επίσης με τις απλές, πολλές φορές το πουλί ειδικά τους θερμούς μήνες, κάνει ένα "μίνι μπάνιο" ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται και αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα, αρκεί βέβαια να αλλάζουμε το νερό καθημερινά και να καθαρίζουμε την ποτίστρα.

Θα είχε ενδιαφέρον και η δική σας άποψη…

Συνημμένα Thumbnails Συνημμένα Thumbnails potistres.jpg  

PB Member Το avatar του χρήστη fersis
    Περιοχή
    Δράμα

Προεπιλογή Απάντηση: Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

Εγώ χρησιμοποιώ τις κλασικές ποτιστρες αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος . λερώνετε το νερό και θέλει συχνά καθάρισμα . κάνουν μπάνιο και ρίχνουν το νερό κάτω και γίνετε χαλιά το κλουβί και όλα αυτά . Πρόσφατα πήρα κάποιες ποτιστρες με μπίλια για να δοκιμάσω τα αποτελέσματα ήταν πόλη καλά το νερό μένει καθαρό δεν λερώνετε το κλουβί με πιτσιλιές η με το να κάνουν μπάνιο το μονό πρόβλημα που δεν μου έχει τύχει απλός μου είπαν είναι ότι μπορεί να συμβεί (σπάνια βεβαία)είναι να βουλώσει κάποια μπίλια.

PB Senior Member Το avatar του χρήστη mgerom
    Περιοχή
    Παπάγου-Αθήνα

-Αν αντί για μία 70γρ. βάζεις δύο των 50γρ. στο κλουβί μάλλον λύνεται οριστικά
    και αυτό το ...πρόβλημα.
    -Η γνώμη μου βέβαια είναι σαφώς υπέρ της μπίλιας όπως καταλάβατε και για να αποφεύγονται τα κολλήματα χρειάζεται καλό καθάρισμα με μπατονέττα το
    τμήμα της ποτήστρας μέσα στο οποίο "τρέχει" η μπίλια.
    -Το γεγονός βέβαια οτι το νερό διατηρείται καθαρό δεν σημαίνει οτι πρέπει
    να "ξεχνάμε" να το αλλάζουμεnono

PB Member
    Περιοχή
    Δράμα

Εγω χρησιμοποιω και τις δυο ποτιστρες και οι δυο εχουν τα ελαττωματα και τα πλεονεκτηματα!Η απλη ειναι ευκολη στο καθαρισμα αλλα το νερο λερωνεται αμεσως!Ενω η αυτοματη στην μπιλια μαζευει αλατα, αλλα εχει το πλεονεκτημα οτι μενει το νερο καθαρο!Απο εκει και περα διαλεγει ο καθενας και περνεις!

Περιοχή
    Παπάγου-Αθήνα

Αν αφήσουμε ένα βράδυ σε μια φυάλη το νερό να κατακάτσει και να φύγει το χλώριο(πράγμα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ) ,με λίγο μηλόξυδο στο νερό
    την άλλη μέρα ,τα άλατα και η άλγη, θα περιορισθούν στο ελάχιστο.

PB Member
    Περιοχή
    Δράμα

Ναι εχεις δικαιο ρε μακη το ξερω!Αλλα ποις το κανει αυτο συνεχως!Εγω παντως οχι!

Περιοχή
    Παπάγου-Αθήνα

Στέφανε σε καταλαβαίνω ,αλλά με το νερό που έχουμε χρειάζεται.

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από mgerom Εμφάνιση μηνυμάτων
    αλλά με το νερό που έχουμε χρειάζεται.
    Ένα καλό φίλτρο σε κάποιες περιοχές είναι απαραίτητο, όχι μόνο για τα πουλιά. :wink2:

PB Member
    Περιοχή
    Δράμα

Ναι φυσηκα το νερο μας ειναι αστα ναπανε και ειδικα εδω σε μας.........!Αφου πολλες φορες αναγκαζομαι σε καποια πουλια μου που τους εχω αδυναμια (γαλιανδρες)να τους βαζω ενφιαλωμενο νερο!!

PB Member Το avatar του χρήστη andreasrodos
    Περιοχή
    Ρόδος

Χρησιμοποιώ και τους δύο τύπους με προτίμηση στις αυτόματες για λόγους που έχουν αναφερθεί παραπάνω.Σχετικά με αυτό που ανέφερε ο Σταύρος περί φύσεως των καναρινιών να πίνουν "από χαμηλά" να πω ότι είναι θέμα συνήθειας.Οι καρδερίνες ας πούμε που διαθέτουν σαφώς πιο αρχέγονα ένστικτα είναι δυσκολότερο να μάθουν την σύγχρονη τεχνολογία.Και κάτι τελευταίο.Αποφεύγω να χορηγώ βιταμίνες,χρωστικές και κάθε είδους συμπληρώματα που διαλύονται στο νερό με τις αυτόματες για τον φόβο βουλώματος-μπουκώματος αυτών.

PB New Member Το avatar του χρήστη boot
    Περιοχή
    Καβάλα

Τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποιώ μόνο ποτίστρες με μπίλια γιατί πιστεύω ότι είναι μακράν οι καλύτερες και πιο πρακτικές. Και σε αυτές τις ποτίστρες τα καναρίνια βρίσκουν τρόπο να κάνουν μπάνιο. Τις τελευταίες 15 ημέρες χρησιμοποιώ δοκιμαστικά δύο ποτίστρες σαν αυτές που παραθέτει ο nakis συνδεδεμένες με σωληνάκι pvc με 2λιτρο δοχείο. Τις έχω πάρει από γνωστή εμπορική εταιρία με κτηνιατρικά είδη που έχει και site(Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω την ονομασία). Η πιπίλα αυτή λειτουργεί με μεταλλικό πειράκι αντί για μπίλια.

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από boot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τις έχω πάρει από γνωστή εμπορική εταιρία με κτηνιατρικά είδη που έχει και site(Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω την ονομασία).
    Επιτρέπεται εφόσον υπάρχει περίπτωση να δώσει λύσεις σε κάποιους από εμάς.

Είχα δει και εγώ κάτι παρόμοιο στον Κτηνιατρικό Κύκλο παλαιότερα.

PB New Member Το avatar του χρήστη boot
    Περιοχή
    Καβάλα

Από τον Κτηνιατρικό Κύκλο τις έχω πάρει.

PB New Member Το avatar του χρήστη manos
    Περιοχή
    Ολλανδία

KALHSPERA FILOI MOY ,EGO XRHSIMOPOIO THS APLES POTISTRES GIATI TIS AYTOMATES DEN THS EXO DEI SE KANENA PET SHOP.EPI THS EYKAIRIAS 8A H8ELA NA PO OTI MIA FORA TON MHNA DINO STA POYLIA MOY SKORDONERO.ME EKTHMHSH,:thumbsup: MANOS.

PB Member
    Περιοχή
    Δράμα

Tι ειναι το σκορδονερο φιλε μου?

Παρόμοια Θέματα

1. Βρεγμένα χορταρικά προκαλούν διάρροια στα πουλιά;
    Από Stavros στο forum Διατροφή Καναρινιών
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-2008, 01:25