Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 15 από 23

Αποδειξτε οτι αγαπατε τα πουλια ΕΜΠΡΑΚΤΑ!

Συζήτηση με θέμα Αποδειξτε οτι αγαπατε τα πουλια ΕΜΠΡΑΚΤΑ!, στο Forum Φροντίδα, Διαμονή της κατηγορίας Ιθαγενή, Ευρωπαϊκά, Υβρίδια

PB Senior Member Το avatar του χρήστη Fotis_K
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Αποδειξτε οτι αγαπατε τα πουλια ΕΜΠΡΑΚΤΑ!

ο χειμωνας ερχεται και η τροφη των αγριων πουλιων λιγοστευει!Εμεις μπορουμε να τα βοηθησουμε δινοντας τους λιγα σπορακια η λιγο ψωμακι που περισευβει απο το καθημερινο μας τραπεζι!εγω λοιπον εφτιαξα μια ταιστρα για τους παραπανω λογους!καντε κι εσεις το ιδιο!δεν κοστιζει...τι θα χρειαστειτε:
    1)ενα καρφακι
    2)ενα σφυρι
    3)μια ταιστρα
    4)λιγα σπορακια!
    παρτε το καρfακι και καντε 2 τρυπες στα καγκελα(αν ειναι ξυλινα)καρφωστε το μεσα στα καγκελα και χτυπηστε το καρφακι δεξια και αριστερα ωστε να μεγαλωσει η τρυπα!στις τρυπες που θα κανετε βαλτε τα γατζακια της ταιστρας!ριξτε λιγα σπορακια μεσα και ετοιμο!γι αυτους ομως που δεν εχουν ξυλινα καγκελα μπορουν να παρουν ταινια διπλης οψεως και να κολλησουν με αυτη την ταιστρα!παρακατω παραθετω φωτογραφιες απο αυτο που εκανα εγω!

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

PB Senior Member Το avatar του χρήστη ShadyLady
    Περιοχή
    Ήπειρος

Προεπιλογή

Καταπληκτική δουλειά Φώτη...να συμπληρώσω μόνο ότι την ταϊστρα που θα φτιάξουμε πρέπει να την βάλουμε κάπου όπου δεν θα την πιάνει η βροχή για να μην βρέχεται η τροφή.

PB Senior Member Το avatar του χρήστη Kostas21
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πολυ καλη ιδεα Φωτη!Μπραβο!

PB Senior Member Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
    Περιοχή
    Μανδρες Κιλκις-Πρωτη

Προεπιλογή

Φωτη η τροφη που έβαλες μηπως είναι για παπαγαλακια; Μήπως θα βουθούσε περισσότερο αν ήταν για καναρίνια;Έχω την εντύπωση πως τα ωδικα πτηνα δεν θα την προτιμησουν.Αν και στην Αθηνα απ'οτι καταλαβα πιο πολλες πιθανότητες έχει να έρθει ένα παπαγαλάκι ξαφνικα στο μπαλκόνι σου παρα κάποιο άλλο πουλι (καρδερίνες, φλωροι,σπουργίτια,περιστέρια).

PB Senior Member Το avatar του χρήστη Fotis_K
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φωτη η τροφη που έβαλες μηπως είναι για παπαγαλακια; Μήπως θα βουθούσε περισσότερο αν ήταν για καναρίνια;Έχω την εντύπωση πως τα ωδικα πτηνα θα την προτιμησουν.Αν και στην Αθηνα απ'οτι καταλαβα πιο πολλες πιθανότητες έχει να έρθει ένα παπαγαλάκι ξαφνικα στο μπαλκόνι σου παρα κάποιο άλλο πουλι (καρδερίνες, φλωροι,σπουργίτια.περιστέρια)
    αυτην την εβαλα προσωρινα μεχρι να παρω για καναρινακια γιατι τωρα δεν εχω!ναι ειναι για παπαγαλακια αλλα εβγαλα τους ηλιοσπορους!οσο για τον παπαγαλο επειδη στην γειτονια μου εχουμε παρα πολλους μπορει αν ρθει και κανενας...)

PB Senior Member Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
    Περιοχή
    Μανδρες Κιλκις-Πρωτη

Προεπιλογή

Μπράβο Φώτη μακαρι όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ : 28-09-2008 στις 16:45

PB Senior Member Το avatar του χρήστη Μαιρη
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φώτη, μπράβο, πολύ έξυπνη κατασκευή . Θα προσπαθήσω να το κάνω και εγω στο μπαλκόνι μου

PB Active Member Το avatar του χρήστη Diamante de gould
    Περιοχή
    λιμνουπολη

Προεπιλογή

Μπραβο Φωτη. Πολυ καλη η ιδεα σου αλλα και η προτροπη σου. Συμφωνω με τον Γιωργο οτι πρεπει να βαλεις μειγμα για αγρια. Υπαρχει στο εμποριο ειδικο μειγμα για ταισμα στον κηπο birdwatching κτλ. Εχει απεξω εναν σπινο αλλα δεν θυμαμαι εταιρια. Επισης μπορεις να κανεις καποιες μικρες τρυπες στο κατω μερος της ταιστρας (οπως εχουν οι γλαστρες) για να φευγει το νερο της βροχης. Κατι πλαστικες που ειχα αγορασει εγω και ειναι για κρεμασμα απο δεντρο αυτο εχουνε. Να την εχεις οσο πιο μακρια απο τα πουλια σου μπορεις για να ελαχιστοποιησεις τον κινδυνο μεταφορας καποιας ασθενειας απο τους επισκεπτες. Μπραβο και παλι για την πρωροβουλια σου. Σου ευχομαι να απολαυσεις πολλες επισκεψεις.

PB Active Member Το avatar του χρήστη skytiger
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Φωτη μπραβο σου για την ιδεα εγω εδω και παρα πολυ καιρο εχω στο μπαλκονι πανω σε τραπεζακι μια μικρη ταιστρα...και ομολογω πως οι επισκεπτες μου ειναι αρκετοι απο την γειτονια. απο την στιγμη που αγοραζω αρκετη...πιστευω πως δεν θα πεινασουνε λιγο τα δικα μου πουλια επιδει προσφερω στα αγρια. αντιθετως πιστευω πως απολαμβανουνε τους ξενους επισκεπτες διπλα τους!

PB Active Member Το avatar του χρήστη kristhegreek
    Περιοχή
    Τήνος

Προεπιλογή

Πάντα επικροτώ τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και θέλω να σου πω ένα μεγάλο μπράβο!

PB Senior Member Το avatar του χρήστη Georgina
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα ήθελα να προσθέσω ότι τα περισσότερα πουλιά είναι και εντομοφάγα οπότε και τροφή που περιέχει ζωικές πρωτεΐνες θα ήταν πολύ χρήσιμη και θρεπτική . Επίσης σε πολλά πουλάκια αρέσουν τα φρούτα, οπότε σαν εναλλακτική λύση μπορούμε να προσφέρουμε και καποιο φρουτο ανάλογο της εποχής.

Επίσης μην ξεχνάτε και ενα μπωλάκι με καθαρό νεράκι! Αν εχετε αυλή θα τα απολαύσετε να παίρνουν το μπανάκι τους..

Πουλάκια όπως τα σπουργίτια είναι σχεδόν παμφάγα! Τρώνε τα πάντα :απο σουσάμι, τριματα απο ψωμιά και κουλουράκια, μεχρι μακαρονια και ρυζάκι

PB Member Το avatar του χρήστη Nadine
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

πολύ καλή κατασκευή, πραγματικά! είχα κάνει κάτι ανάλογο στην ταράτσα και η κατανάλωση της τροφής ήταν μεγάλη κυρίως απο σπουργίτια, βέβαια επειδή δίπλα στο σπίτι μας έχουν περιστέρια, μόλις το πήραν είδηση εξαφάνιζαν όλη την τροφή και τα καημένα τα σπουργίτια δεν προλάβαιναν και πολλά...

PB New Member
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

πολύ καλή ιδέα. πρέπει να ομολογήσω ότι, λόγω δουλειάς έχω να κάνω με κόσμο μιας γειτονιας στο κέντρο της Αθήνας, δεν εχω ακούσει μέχρι τώρα τίποτα άλλο παρά τρόπους πως να αποφύγουμε τα πουλιά από το μπαλκόνι μας. ομολογώ ότι θα αφήσω και εγώ ένα πιατάκι με τροφή στο μπαλκόνι μου.

PB Senior Member Το avatar του χρήστη Wind-sa
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ki emena mou aresi na vlepo mikra poulakia sto mpakoni mou...omos an tha afiso ena mpolaki me trofi se 2 lepta den tha mini tipota epidi tha to fane ta peristeria...tha lerosoune kai to mpalkoni...

Ayth h idea tha exei apotelesma ligo ekso apo th megali poli...makria apo ta peristeria kai pio konta sti agria fisi... Kai sta peristeria kalitera na fero kanena psomaki sto dromo kai oxi sto mpalkomi mou ... gia na min kolisoune kapoies arosties ta dika mou mikra.

PB New Member
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Τον χειμώνα τα δικά μου καναρίνια τα έχω μέσα γιατί φοβάμαι το βραδινό κρύο. Εξάλου δεν νομίζω ότι μερικές κουτσουλιές στο μπαλκόνι είναι κάτι τραγικό, μπορούν πολύ εύκολα να καθαριστούν με χλωρίνη. Από την άλλη μεριά δεν μπορώ να διαφωνήσω ότι είναι καλύτερη ιδέα λίγο φαγητό στο δρόμο. Πιστεύω ότι τα πουλιά στην πόλη είναι πιο δύσκολο να βρουν φαγητό από τα πουλιά στην άγρια φύση.

Παρόμοια Θέματα

1. Μουσικη για πουλια
    Από Green στο forum Γενικά για Καναρίνια
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-2008, 19:03