Χελωνάκια γλυκού νερού

Συζήτηση στο φόρουμ 'Chit Chat - Διάφορα Θέματα' που ξεκίνησε από το μέλος Μαιρη, την 21 Ιουλ 2008.

 1. Μαιρη
  Offline

  Μαιρη New Member

  Μηνύματα:
  1.749
  Likes:
  155
  Περιοχή:
  Αθήνα
  Σκέφτομαι να πάρω 2 χελωνάκια γλυκού νερού. Εχω βέβαια 2 χελώνες ξηράς εδω και 15 χρόνια. Όμως έχω ακούσει ότι υπάρχει κύνδυνος για σαλμονέλα. Αληθεύει ή είναι απλά μύθος; :confused:
 2. Μαιρη
  Offline

  Μαιρη New Member

  Μηνύματα:
  1.749
  Likes:
  155
  Περιοχή:
  Αθήνα
  Α! Δεν σκέφτομαι να τα πάρω για μένα αλλά στο βαφτιστήρη μου που είναι 9 ετών και τα λατρεύει.Οπότε φοβάμαι γιατί ο πιτσιρίκος δεν νομίζω να ακολουθεί πιστά τους κανόνες υγιεινής. Πλύσιμο χεριών κ.τ.λ
 3. mariaL
  Offline

  mariaL New Member

  Μηνύματα:
  26
  Likes:
  2
  Περιοχή:
  Καλλιθέα
  Γενικά από όσο έτυχε να διαβάσω κάποτε αυτό ισχύει , και όχι μόνο για τα χελωνάκια , αλλά και για τους βατράχους , και όλα τα ερπετά. Δεν γνωρίζω γιατί ειδικά αυτά τα ζώα , πάντως η μεταφορά του μκροβίου γίνεται από τα κόπρανα .
  Πάντως εαν πάρεις τη γνωστή πλαστική λεκανίτσα που βλέπουμε στα pet shop , να υπολογίζεις καθημερινή αλλαγή νερού , το νερό είναι λίγο , και βρωμίζει εύκολα . Επίσης , τα συγκεκριμένα μπορεί να μην τα πιάνει το μάτι σου αλλά μερικά μεγαλώνουν πάρα πολύ .
  Πάντως , μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενυδρείο με φίλτρο όπου τα πράγματα γίνονται πιο εύκολο , όσον αφορά την καθαριότητα , αλλά θα πρέπει να ψάξεις τον τρόπο κατασκευής του.
  Οπωδήποτε πλύσιμο χεριών κάθε φορά που θα τα πιάνει .
  Φιλικά
 4. Nikoletta
  Offline

  Nikoletta Member

  Μηνύματα:
  582
  Likes:
  65
  Περιοχή:
  Αθήνα
  Μαίρη καλή σου μέρα! Είχα κάποτε χελωνάκια τέτοια αλλά δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν παρόλο που τα φρόντιζα πολύ. Είχα διαβάσει πολύ παλιότερα ότι τα φέρνουν (και αυτά) από το εξωτερικό, με τις γνωστές διαδικασίες μεταφοράς (πολλά πεθαίνουν, αρρωσταίνουν, κλπ) όταν είναι πολύ μωρά (οπότε και μειώνονται οι πιθανότητες επιβίωσής τους). Η αλήθεια είναι ότι μυρίζει και η τροφή τους και βρωμίζει πολύ γρήγορα το λεκανάκι τους. Θέλουν σχολαστική καθαριότητα, αυτό είναι σίγουρο. Και δυστυχώς δε ξέρω κατά πόσο υπάρχουν οι γνώσεις από γιατρούς κλπ σε περίπτωση που παθαίνουν κάτι..
  Ένας φίλος μου κατάφερε και το μεγάλωσε το δικό του, το έβαλε σε ενυδρείο αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ζει σε μεγάλο ρηχό δοχείο γιατί κάτι έπαθε (μάλλον νεφρά, όπως του είπαν από sites κλπ που επικοινώνησε) και στο ενυδρείο βουλιάζει..
 5. Myriam
  Offline

  Myriam New Member

  Μηνύματα:
  886
  Likes:
  165
  Περιοχή:
  Αθηνα
  Μαίρη καλημέρα!

  Βρήκα ένα σχετικό άρθρο στο web και νομίζω πως θα σου φανεί χρήσιμο. Δεν αναφέρει τη σαλμονέλλα αλλα όλες τις συνηθισμένες ασθένειες:
  Υδρόβια χελώνα