Το ποδι του 14μερων νεοσσου δεθηκε στο νημα της φωλιας
Συζήτηση με θέμα Το ποδι του 14μερων νεοσσου δεθηκε στο νημα της φωλιας, στο Forum Ασθένειες Καναρινιών της κατηγορίας Καναρίνια Φωνής, Τύπου, Χρώματος
-
PB Senior Member
-
PB Senior Member
νικη κοιτα εδω ,ισως βοηθηθεις
Προβλημα με τα δακτυλα νεοσσου
δεν μπορω να διακρινω καλα το προβλημα στις φωτο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jk21 : 25-04-2009 στις 18:37
-
PB Senior Member
-
PB Senior Member
αν και τα καταγματα θελουν λεπτους χειρισμους ειδικων τις περισσοτερες φορες με ευκαιρια το προβλημα της νικης και ελλειψη τετοιων ειδικων σε απομακρυσμενες περιοχες της πατριδας μας ισως αυτο βοηθησει σε καποιες περιπτωσεις:
http://www.lbah.com/avian/fxtibia.htm
http://translate.google.gr/translate...%3Del%26sa%3DG
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jk21 : 25-04-2009 στις 23:52
-
PB Senior Member
Σημερινες φωτο μετα απο 5 μερες θεραπεια(αντιβιωση για να υποχωρησει η μολυνση)
Το ποδαρακι δυστυχως δεν σωθηκε...
-
PB Senior Member
νικη στο πανω τμημα νομιζω πρεπει να εχει πια ανοιξει το χρωμα του δερματος ,ε ;επισης δεν βλεπω πια κυστη..η δεν φαινεται;εκει που το ποδι κοπηκε υπαρχει ανοιχτη πληγη ή ειναι στεγνο;
-
PB Senior Member

Αρχική Δημοσίευση από
jk21
νικη στο πανω τμημα νομιζω πρεπει να εχει πια ανοιξει το χρωμα του δερματος ,ε ;επισης δεν βλεπω πια κυστη..η δεν φαινεται;εκει που το ποδι κοπηκε υπαρχει ανοιχτη πληγη ή ειναι στεγνο;
Δημητρη δεν υπαρχει κυστη οντως,αλλα ειναι πρησμενο..Το χρωμα δεν ειναι πια κιτρινο εχει ροζισει..
Δεν υπαρχει πουθενα πληγη απο την αρχη..
Σημερα προσπαθουσα να το βοηθησω να σταθει..Μακαρι αν και το δυσκολευει η φτερουγα...Θα το παλεψουμε ομως..
)
-
PB New Member
Λυπάμαι πολύ, ελπίζω να γίνει καλά. Μπράβο σου που προσπαθείς να το κάνεις καλά.
-
PB Senior Member
Τι κανει το μικρο?
Ειναι καλυτερα??
-
PB Senior Member
πιστευω αφου εφινε πριν βγει απο τη φωλια θα τα καταφερει αργοτερα να σταθει στο ενα ποδι...
το ταϊζουν κανονικα οι γονεις???ή το παρατυσαν και το πηρες εσυ?
-
PB Senior Member
-
-
PB Senior Member

Αρχική Δημοσίευση από
Fotis_K
Μην ανυσηχεις Νικη.Ειχα αντιμετωπισει κι εγω το ιδιο προβλημα με ενα lovebird μου του οποιου του κοπηκε το ποδι και επεφτε συνεχεια και σκεφτηκα οτι μαλλον επρεπε να του κανω αυθανασια αν μην υποφερει.Τελικα ομως το συνηθησε και πατουσε μετα κανονικα.

)
Συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη του Φώτη. Θα σε εκπλήξει ευχάριστα
η δυνατότητα προσαρμογής που έχουν σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις
τα πουλάκια. Απλά θέλει λίγο μεγαλύτερη προσοχή μέχρι να μεγαλώσει.
Ιδιαίτερα όταν απογαλακτηστεί θα πρέπει για 1-2 μήνες να ζήσει σε δικό του
κλουβάκι μέχρι να αποκτήσει έλεγχο της κατάστασής του αλλά και για να
μπορείς να το παρακολουθείς πιο άνετα.
-
-
PB Senior Member
ομως νικη ,τα εχουμε πει,η φτερουγα με προβληματιζει και νομιζω οτι δεν εγινε απο το πιασιμο του ποδιου.ή επειδη ηταν μονο του και ειχε κακη σταση στη φωλια ή ηταν εκ γενετης.οταν βγει εξω μονο τοτε θα δουμε ποσο το επηρεαζει
Δημητρη κι εμενα αυτο με προβληματιζει η φτερουγα!
Κανονικα επρεπε ηδη να εχει βγει! το 2 ημερων μικροτερο που ειχες δει απο το αλλο ζευγαρι εχει ξεκινησει να καθεται και στην ταιστρα και να "παιζει" με τα σπορακια!Ενω αυτο ειναι ακομα μεσα στην φωλια που καθαριζω καθημερινα...Μονο εγω το βγαζω εξω με σκοπο να το μαθω να στεκεται στο ενα ποδι αλλα λογω της φτερουγας απο οτι αντιλαμβανομαι δε εχει καθολου ισσοροπια
Εχω πολυ αγωνια στην καταληξη αυτου του γεγονοτος...
Μην ανυσηχεις Νικη.Ειχα αντιμετωπισει κι εγω το ιδιο προβλημα με ενα lovebird μου του οποιου του κοπηκε το ποδι και επεφτε συνεχεια και σκεφτηκα οτι μαλλον επρεπε να του κανω αυθανασια αν μην υποφερει.Τελικα ομως το συνηθησε και πατουσε μετα κανονικα.

)
Φωτη το προβλημα ειναι οτι εχει προβλημα και στην φτερουγα και δεν μπορει να "πεταρισει" καλα...
Παρόμοια Θέματα
-
Από Diamante de gould στο forum Ασθένειες - Τραυματισμοί Εξωτικών Πουλιών
Απαντήσεις: 17
Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-2009, 14:57
-
Από Lovecarduelis στο forum Αναπαραγωγή Καναρινιών
Απαντήσεις: 5
Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-2009, 11:25
-
Από jk21 στο forum Ασθένειες Καναρινιών
Απαντήσεις: 10