Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 1 έως 13 από 13

Εχθροι των καναρινιων

Συζήτηση με θέμα Εχθροι των καναρινιων, στο Forum Φροντίδα Καναρινιών της κατηγορίας Καναρίνια Φωνής, Τύπου, Χρώματος

PB New Member
    Περιοχή
    Λεμεσός

Προεπιλογή Εχθροι των καναρινιων

Καλο σας απόγευμα Παιδιά

Δυστυχώς σήμερα είδα ένα φριχτό θέαμα ...ένα από τα καναρίνια μου το είδα αποκεφαλισμένο χωρίς να γνωρίζω τον λόγο πως έγινε το συμβάν. Υποπτεύομαι ότι το καναρίνι μου παρενοχλήθηκε από μεγαλύτερο πουλί τα λεγόμενα Σαΐνια, είναι πουλιά σε μέγεθος όπως τα κοράκια...Απλώς θα ήθελα την δική σας εξήγηση πάνω σε αυτό το θέμα...υπάρχει περίπτωση να πιάστηκε το κεφάλι του καναρινού μου στα σίδερα του κλουβιού...πραγματικά δεν ξέρω...πως μπορώ να τα προφυλάξω.

Ευχαριστώ
    Demetris

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stavros : 11-02-2009 στις 19:52 Αιτία: Μετατροπή των greeklish σε ελληνικούς χαρακτήρες

PB Member Το avatar του χρήστη abscanary
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

"ζωηρό και ευκίνητο γεράκι" κατά την LivePedia.gr αν πλησιάσει το κλουβί σου πρέπει να έχεις πάρει πολύ καλά μέτρα προφύλαξης για να γλυτώσει το πουλί. Πολλές φορές μπορεί να χαθεί από την τρομάρα του. Έχω χάσει και εγώ πουλί με αυτό τον τρόπο. Αν κάνεις μια περιήγηση στο PB θα πάρεις πολύ καλές ιδέες από φίλους για μέτρα προφύλαξης από εισβολείς. Για να πιάστηκε το κεφάλι δεν νομίζω.
    Συνημμένα Thumbnails Συνημμένα Thumbnails P1000178b.JPG   P1000178c1.JPG  

PB New Member Το avatar του χρήστη ΗΡΩ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

δημητρη λυπαμαι παρα πολυ.εχω ζησει και εγω αυτην την ασχημη εμπειρια,εχασα πριν χρονια ενα πολυ αγαπημενο μου καναρινι.να εχεις παντα κατεβασμενες τεντες στο μπαλκονι σου και το κλουβι να ειναι οσο λιγοτερο μπορει εκτεθειμενο.να τιν θυμασαι παντα τον μικρο σου φιλο.

PB Member Το avatar του χρήστη Θεοδωρος Τσιριοπουλο
    Περιοχή
    ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Προεπιλογή

Φιλε Δημητρη αν το συμβαν εγινε μερα και το κλουβι το βρηκες πεσμενο κατω ο υποπτος ειναι το σαινη η το κιρκινεζι,αν ομως βρηκες το πουλι ετσι το πρωι που ξυπνησες και το κλουβι στη θεση του,τοτε ο ενοχος ειναι η κουκουβαγια,πεταει αθορυβα,η υπογραφη της οταν σκοτωνει ειναι ο αποκεφαλισμος και αυτο γιατι με σαινια η κιρκινεζια γινεται μια μικρη μαχη μεχρι το γερακι να πιασει το πουλι ενω με την κουκουβαγια τα παντα εχουν σε χρονο μηδεν...

PB New Member
    Περιοχή
    Λεμεσός

Προεπιλογή

Τι ειναι το Κιρκινέζι θεοδωρε? Το κλουβι παρεμεινε στην θεση του, το συμβαν υπολογιζω να εγινε κατα της 10:00 το πρωι?

PB Administrator Το avatar του χρήστη Stavros

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Δημήτρης79 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι ειναι το Κιρκινέζι;
    Είδος γερακιού. Ιέραξ ο ερυθρόνωτος falco naumanni κοινώς κιρκινέζι Γεράκι Ιέραξ - Falco

Περιοχή
    ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Προεπιλογή

Ενα ειδος μικρου γερακιου,μικροτερο απο το σαινη και χρωματος κεραμιδι.Αυτο βουταει πιο ευκολα στα μπαλκονια γιατι ειναι πιο εξεικειωμενο στον ανθρωπο εναντι των υπολοιπων μικρων γερακιων...

PB New Member
    Περιοχή
    Λεμεσός

Προεπιλογή

Ευχαριστω παιδια .

Θα ηθελα να σας αναφερω οτι μετα απο την επιθεση που δεχθηκε απο το σαινι με καταληξη να αποκεφαλιστει , σε διαστημα 2 ημερων η καναρινα μου ψωφισε χωρις καποιες ενδιξεις οπως επισης και το αρσενικο που ηταν μαζι της ψωφισε μετα απο λιγες ωρες ...Παιδια δεν ξερω πως να το εξηγησω το ολο συμβαν αλλα πραγματικα με λυπησε αφανταστα γιατι μεσα σε διαστημα 3 ημερων εχασα 3 καναρινια ..Η βοηθεια και η πληροφορηση που θα μου δωσετε θα μου ηταν χρησιμες.

Ευχαριστω
    Δημητρης

Περιοχή
    ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Προεπιλογή

Τα πουλακια χαθηκαν απο το εντονο στρες που επαθαν απο την επιθεση,ειναι συχνο φαινομενο και αν ζουσαν θα εριχναν πουπουλα σε συντομο χρονικο διαστημα θα ηταν βουβα μεχρι να συνερθουν ξανα,λυπαμαι φιλε ελπιζω να μην σου ξανασυμβει...

PB Member Το avatar του χρήστη Νεκτάριος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Να το κιρκινέζι:

PB Member Το avatar του χρήστη cvrak
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Φιλε Νεκτάριε, μπορει να ειναι εχθρος των καναρινιων μας, αλλα ειναι πανεμορφο πουλι.

Χρήστος

PB New Member
    Περιοχή
    σαλονικα

Προεπιλογή

ειναι οντως πανεμορφο και αυτο να επιβιωση πρεπει..αρπακτικο ειναι

PB Member Το avatar του χρήστη Νεκτάριος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έχω δεχτεί επίθεση από εράκι 2 φορές στα καναρίνια μουκαι μου έφαγε ένα. μόνο το ράμφως του βρήκα. Μπορεί να είναι όμορφο μα και επυκήνδηνο για τα πουλιά μας

Παρόμοια Θέματα

1. Φωτογραφίες: Φωτογραφιες καναρινιων Mozaik
    Από Μεσολογγι στο forum Φωνές Πουλιών, Βίντεο, Φωτογραφίες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-2009, 19:16
  2. Πως μπορω να καταλαβω την ηλικια των καναρινιων;
    Από ΓΙΩΡΓΟΣ Z στο forum Γενικά για Καναρίνια
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-10-2008, 21:22
  3. Ποτε ειναι η καταλληλη εποχη για το ζευγαρωμα καναρινιων;
    Από Nikolino στο forum Αναπαραγωγή Καναρινιών
    Απαντήσεις: 4